Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Opet pomor riba na kanalu, Memorijalni turnir u pecanju se ipak održava

Petak, 2. jun 2017.

Industrijski pogoni su noćas u Veliki bački kanal ispustili nepoznatu masnu materiju, odnosno otrov, a ovaj talas zagađene vode je prošao kroz Srbobran i sa sobom nosio uginulu ribu.

Uginula riba je ostala u plićaku, a osim nje, na površinu vode isplivale su i školjke. Ribolovci sa teritorije opštine Srbobran izrazili su zabrinutost i ogorčenje zbog bahatog ponašanja zagađivača.

Uprkos ovoj situaciji, Memorijalni turnir u sportskom ribolovu ''Milan Nićin'' koji organizuje Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Srbobran će se održati u zakazanom terminu, u subotu, 3. juna na obali Velikog bačkog kanala.

Za takmičenje se prijavilo oko 60 učesnika, a pecaće se sa obe strane obale, na potezu od mosta prema Turiji. Kako za naš radio kaže predsednik Društva koje organizuje ovaj turnir Predrag Nićin, muškarci će se nalaziti sa strane koja je bliža Novom Sadu, a žene i deca će zauzeti mesta sa suprotne obale, jer tamo zbog drveća ima više hladovine.

Inače, Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Srbobran će biti domaćin Pokrajinskog prvenstva invalida u sportskom ribolovu u subotu, 17. juna.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner