Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Uskoro rekonstrukcija dve najkritičnije ulice u opštini Srbobran

23. maj 2017.

Rekonstrukcija delova ulica Doža Đerđa i Turijske u Srbobranu spada u prioritet lokalne samouprave. Uskoro započinje i rekonstrukcija jer su one praktično neupotrebljive za redovan saobraćaj. Kolovoz u delovima ove dve ulice koristili su teški kamioni Naftne industrije Srbije (NIS) i oni su na mnogim mestima znatno oštećen i u velikoj meri uništen.

Svesna ovog problema, lokalna samouprava ovih dana završava i kompletnu dokumentaciju sanacije delova ove dve ulice. Ona će biti urađena u dužini od 161 metar u obe ulice. Deo potrebnih sredstava obezbedio je NIS jer je upravo on ove ulice i uništio, dok će preostali deo obezbediti Opština.

Prvi čovek lokalne samouprave Neško Čestić kaže da je NIS za ovu namenu u opštinsku kasu uplatio 5,2 miliona dinara.

    - Obećali smo da ćemo srediti nesrećnu situaciju sa NIS-om i popraviti sve te prolazne puteve za njihova teška vozila. Ovi putevi su ključni za funkcionisanje Naftne industrije Srbije, mada imamo i jedan broj porodica koje se žale na njihov odnos i to želimo da popravimo. Prioritet nam je život naših građana i opština je tu da ih zaštiti, sa druge strane prepoznajemo dobru volju NIS-a da u svemu tome učestvuje i da to dovedemo u red – poručuje Čestić i dodaje da su pomenute dve ulice najkritičnije u celoj opštini.

On naglašava da će lokalna vlast potpuno da ih obezbediti kako bi bile stabilne i bezbedne za upotrebu.

    - Želim da se izvinim građanima što se ovo nije desilo ranije, ali prosto nije bilo uslova i novca. Pohvalio bih novo rukovodstvo i direktora ''Graditelja''  i napomenuo da to Javno komunalno preduzeće ima aktivnu ulogu u svemu ovome, jer tu će i biti odvodni kanali – podvlači predsednik opštine Srbobran.

Miroslav Karać iz javno komunalnog preduzeća ''Graditelj'' kaže da se zajedno sa projektantima i predstavnicima NIS-a mora videti šta se može uraditi sa novcemo koji je opština dobila na ime nadoknade štete.

    - U ulici Dođa Đerđa je temelj puta potpuno otišao, građani nisu mogli sa autima da dođu do svojih kuća. Projekat je u toku izrade i sada treba da se dogovorimo koliko možemo da uradimo, jer će ovde i dalje ići vangabaritna vozila, da ne bude  posle da smo asflatirali, a sutra da sve bude u istom stanju – ističe Karać.

Posla će biti i za JKP ''Graditelj'' jer uz ove saobraćajnice potrebno je izgraditi i dodatnu infrastrukturu, odnosno atmosferske kanale, rekao je v.d. direktora Đorđe Radetić.

    - Moram da kažem da ćemo se zajedno sa opštinom potruditi da olakšamo život građanima opštine Srbobran i da ćemo sve što je u našoj mogućnosti da odraditi kako treba i u što kraćim rokovima. Želimo da budemo u kontaktu sa građanima, da vidimo u čemu možemo da pomognemo, saslušamo sve probleme i da to rešimo. Svakodnevno sam u kancelariji i uvek ću primiti svakog ko ima neki problem – zaključuje Radetić.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner