Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Opština Srbobran dobila sredstva za regresiranje prevoza srednjoškolaca

Opština Srbobran je jedna od 45 gradova i opština sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine koja je u sredu, 17. maja 2017. godine potpisala ugovor kojim su, preko konkursa, dobijena sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola. Za ovu namenu je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 183 miliona dinara.

Ugovor u ime opštine Srbobran, kojoj je pripalo nepunih 2.5 miliona dinara, potpisao je prvi čovek lokalne samouprave Neško Čestić.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović je rekao da je ovo samo jedna od aktivnosti koje su Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat za kratko vreme uspeli da uradi za oblast obrazovanja.

    - Pre desetak dana potpisali smo ugovore o dodeli sredstava za izradu projektne dokumentacije za sanaciju objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Danas smo sa predstavnicima lokalnih samouprava rešavati pitanje subvencionisanja prevoza učenika do škola koje nisu u njihovom mestu stanovanja. A već 15. juna imaćemo dodatnih 250 miliona dinara, verujem već u julu i konkurs za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola - ističe Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za a obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš, govorio je o značaju konkursa za regresiranje prevoza učenika, kao i o uslovima i kriterijumima za dodelu budžetskih sredstava za ovu namenu.

    - Ovim konkursom još jednom smo pokazali da nam je stalo do naših đaka, da se trudimo da im obezbedimo normalne uslove za školovanje i da im pružimo mogućnost izbora da, ako u njihovom mestu ne postoji srednja škola ili željeni obrazovni profil, mogu da putuju u neko drugo mesto. Ovim konkursom smo, takođe, pokazali da želimo da i dalje sarađujemo sa lokalnim samoupravama, da pronalazimo rešenja u zajedničkom interesu, da se pomažemo – poručio je Njilaš i dodao da u toj saradnji briga o mladima mora da ima posebno mesto.

Inače, što se tiče kriterijuma za dodelu ovih sredstava, pored broja učenika-putnika, to su bili relacija putovanja, stepen razvijenosti opštine, kao i mogućnost finansiranja prevoza iz lokalnih budžeta.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner