Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Ispraćen Marko Marković

Porodica, poštovaoci i prijatelji su se u ponedeljak, 8. maja 2017. godine  u Srbobranu oprostili od Marka Markovića (1947), novinara u penziji. On je svoj radni vek proveo u ''Radio Srbobranu'' i 29 godina govorio, pisao i uređivao emisije. Čuvenu ''Hroniku srbobranske opštine'' Marko Marković vodio je čak 1.260 puta.

Njegov drug iz prve generacije Gimnazije u Srbobranu, Radoslav Filipendin podsetio je da su prošle godine imali okupljanje povodom tačno šest decenija od kada su upisali ovu srednju školu i da je Marko bio prisutan.

    - Koliko je Marko reči izgovorio i napisao na ''Radio Srbobranu'' teško je reći. Voleo je i odlazio u prirodu. Slava mu i hvala!

U svoje i u ime redakcije oprostila se i Mirjana Ivkov, novinarka našeg radija u penziji.

    - Teško je početi priču o tebi. Svi koji su došli da te isprate znaju gde i kad si se rodio, šta i kako si živeo i radio. Zato ću reći neku reč kao da zajedno sedimo u studiju i pravimo emisiju. Ovog majskog dana odlazi moj prijatelj u nebeski red čistih duša. On odlazi, ali godine druženja i zajedničkog rada su nešto što ostaje zauvek. Ostao je i njegov glas u arhivi ''Radio Srbobrana''.

Istakla je da je svima koji su u to vreme slušali naš radio bilo dovoljno reći Marko Marković, pa da se sete.

    - Lovio je i pecao i to pripovedao. Kroz priču je i njive orao i to mnogo više od drugih. Dodeljivao je pehare sportistima i pričao o uspešnim ljudima. I sada bi ti meni ovako odgovorio: Ako ti jave umro sam, evo šta će biti; hiljadu šarenih riba lepršaće mi kroz oko i zemlja će me skriti, a ja ću za to vreme leteti visoko, visoko.

Svoj oproštajni govor nekadašnja novinarka ''Radio Srbobrana'' završila je emotivno.

    - Dragi prijatelju, nebeski svod je od danas tvoj put. Samo u jednom trenu sve je nestalo i postalo sudbina. Kod tvojih najbližih ostavljaš lepa sećanja koja će grejati njihove duše, a tebe će pratiti njihova ljubav. Zato ti želim lepotu tišine, mir i spokoj duši tvojoj. Zbogom prijatelju, do susreta u nekom lepšem svetu!

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner