Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Neško Čestić: Ulagaćemo u klubove koji imaju rezultate

Košarkaši i rukovodstvo Akademika su nakon ogromnog uspeha i plasmana u Drugu ligu Srbije bili gosti na prijemu kod prvog čoveka lokalne samouprave Neška Čestića u prostorijama opštine Srbobran, u petak 5. maja 2017. godine.

Predsednik opštine Srbobran je tom prilikom priznao da je do sada malo pratio lokalnu košarku i nije imao mnogo znanja o njoj.

    - Utakmica protiv Dunava mi je promenila pogled, ja ne mogu da objasnim kako sam se osećao tada. Ono je ličilo na duel dve reprezentacije i ja vam čestitam na tituli i plasmanu u viši rang takmičenja. Navijanje koje se čulo te večeri je za Srbobran nešto nesvakidašnje, ne sećam se da smo nekad imali takav meč – kaže Čestić koji se predsedniku kluba Jovanu Tutorovu zahvalio na pozivu da prisustvuje poslednjoj i najvažnijoj utakmici protiv Apatinaca.

Obećava da će šampion Prve regionalne lige, s obzirom na rezultate, moći da računa na podršku lokalne samouprave.

    - Gospodin Tutorov i ja smo se dogovorili za neke male premije, ali nadam se da ćemo se ubuduće u finansijskom smislu više baviti Akademikom. Vi ste stvarno sportski ponos naše opštine i hvala vam na svemu što ste učinili u celoj sezoni, a pogotovo u poslednjoj utakmici – naglašava predsednik opštine.

Čestić je rekao i da se priprema bratimljenje sa crnogorskom opštinom Žabljak sa Durmitora.

    - Oni imaju jako dobre hotele i klimu. Sa mojim tamošnjim kolegom po funkciji Veselinom Vukićevićem smo se dogovorili da neke naše sportske ekipe i đaci budu počašćeni za boravke tamo. Košarkaši Akademika će sigurno biti među prvima koji će otići u Žabljak na pripreme – ističe on i dodaje da će lokalna samouprava ulagati u klubove koji imaju rezultate i koji se ističu, ali to ne znači da će ostali biti ugroženi.

Predsednik Akademika Jovan Tutorov se zahvalio na pozivu za prijem kod prvog čoveka opštine i ocenjuje da su momci trenera Jovice Andrića zaista ponos Srbobrana.

    - Oni su ostvarlili san mnogih generacija ovdašnjih košarkaša, a to su zaslužili svojim radom, voljom i željom. Utakmica sa Dunavom je bila neuobičajna, a tako puna hala je kod nas bila samo kada je sviralo Bijelo dugme '76 i kada se igralo Evropsko prvenstvo u košarci za juniore '88 godine i drago mi je što je naša publika prepoznala značaj – konstatuje Tutorov i dodaje da nije mogao da veruje kada je u pretposlednjem kolu na gostujućoj utakmici sa Vrbasom pola hale bilo uspunjeno Srbobrancima.

Govori da je su očekivali da publika ispuni tribine na meču protiv Apatinaca, ali ne i onakvo navijanje.

    - To je dokaz da je Srbobran grad košarke i da stanovnici naše opštine vole košarku. To je nešto posebno i meni je drago da svi cene naš uspeh. Oko budžeta ćemo se dogovoriti, mi smo skromni. Najviše problema ćemo imati oko dalekih putovanja, ali rešićemo to – tvrdi predsednik Akademika i dodaje da će Hala spotova u Srbobranu ovog leta dobiti Filips LED rasvetu i nove sanitarne čvorove.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner