Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Odbornici izglasali: ''Graditelj'' i zvanično dobio novog v.d. direktora

Javno komunalno preduzeće ''Graditelj'' iz Srbobrana dobilo je novog vršioca dužnosti direktora, 28-godišnjeg master ekonomistu Đorđa Radetića, dr Kornelia Hušći će još šest meseci obavljati funkciju v.d. direktora Doma zdravlja ''Dr Đorđe Bastić'', a izglasan je i drugi rebalans budžeta opštine Srbobran.

Ovo su neke od odluka koje se izglasane na osmoj po redu sednici Skupštine opštine Srbobran, održanoj u četvrtak, 27. aprila 2017. godine, koja je inače počela minutom ćutanja povodom tragične saobraćajne nesreće gde su poginuli Kornelija Baćinski (33), njen sin Nikola (14) i Stoja Ljubišić (29), svo troje iz Srbobrana.

Dosadašnji v.d. direktora ''Graditelja'', Novosađanin Božo Dragičević podneo je neopozivu ostavku, pa je za njegovog naslednika većinom glasova izabran Đorđe Radetić, koji je predložen od strane odborničke grupe ''Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje''. Izglasano je i da dr Kornelia Hušći još dodatnih šest meseci bude v.d. direktora Doma zdravlja ''Dr Đorđe Bastić'', pošto je proteklo pola godine od kada je postavljena na tu funkciju.

Nakon što je u februaru na prethodnoj sednici izglasan prvi, ovaj put izglasan je i drugi rebalans opštinskog budžeta. Konstatovano je i da je su dosadašnje odbornice Grupe građana ''Branko Gajin'', odnosno Socijalističke partije Srbije, Milana Gajinov i Svetlana Đorđin od sada nezavisne jer su napustile svoje odborničke grupe.

Skupština je odlučila i da se uvede radno mesto zamenika načelnika Opštinske uprave, kao i da se poveća maksimalan broj članova Opštinskog veća. Između ostalog, usvojena je i odluka o suosnivanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje ''Zavod za urbanizam Vojvodine Novi Sad'', odluka o davanju u zakup poslovnog prostora kojim raspolaže opština i srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja Javno komunalnog preduzeća ''Graditelj''.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner