Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Usvojen budžet za 2017. godinu, Srbobran dobija fakultet

Odbornici Skupštine opštine Srbobran na 6. sednici održanoj 22. decembra 2016. godine većinom glasova usvojili su opštinski budžet za 2017. godinu koji će iznositi 1.052.585.000 dinara, što je za 54 posto više nego ove godine.

Prema rečima predsednika Neška Čestića, budžet je pre svega usmeren ka bržem ekonomskom razvoju opštine. On je naglasio da je između ostalog, za poljoprivredu izdvojeno 199, obrazovanje 122, a za kulturu, sport i omladinu više od 55 miliona dinara. Prioritet je izgradnja prečistača fekalnih otpadnih voda, investicija vredna oko 370 miliona dinara. Na sednici se čulo i da je uzet kredit od 200 miliona dinara, čiji je rok otplate do sedam godina, a kamata nije definisana.

Za narednu godinu obećane su i subvencije za mala i srednja preduzeća, najavljeno je i otvaranje visokoškolske ustanove u Srbobranu, prihvatilišta za pse lutalice, kao i izgradnja biciklističke staze između Srbobrana i Nadalja.

Predsednik Skupštine Radivoj Paroški je na kraju sednice svim prisutnima i građanima opštine Srbobran poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner