Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Predložite dobitnike priznanja

JAVNI POZIV

za  podnošenje Predloga za dodelu: -   Oktobarske nagrade opštine Srbobran,-   Zvanja počasnog građanina opštine Srbobran,-  

Zahvalnice.

 Autonomna pokrajina Vojvodina        

           Opština Srbobran

      OPŠTINSKA UPRAVA   

          Broj:17-1/2016-IV  

    Datum:09.09.2016. godine        

  21480 Srbobran, Trg Slobode 2

Tel.: 021/730-020; Faks:021/731-079

        E-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

               

Na osnovu člana 14. Odluke o nagradi i priznanjima opštine Srbobran („Službeni list opštine Srbobran“ broj:10/2013), upućujemo:

JAVNI POZIV

za  podnošenje Predloga za dodelu: 

-   Oktobarske nagrade opštine Srbobran

-   Zvanja počasnog građanina opštine Srbobran

-   Zahvalnice

Predlozi se  dostavljaju zaključno sa 30.09.2016. godine, na adresu Opštinska uprava Srbobran, Trg Slobode br. 2, Srbobran sa naznakom predlog za Oktobarsku nagradu i priznanja.

Predlozi moraju biti sačinjeni u pisanoj formi i moraju biti obrazloženi.

Pri sačinjavanju Predloga, potrebno je da se, subjekti koji dostavljaju iste, pridržavaju odredbi Odluke o nagradi i priznanjima opštine Srbobran koje glase:

Oktobarska nagrada opštine Srbobran dodeljuje se licu koje je državljanin Republike Srbije, nastanjenom na teritoriji opštine Srbobran.

Oktobarska nagrada opštine Srbobran, dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci kulturi, umetnosti prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života.

Nagrada se može dodeliti i za celokupno stvaralaštvo.

Nagrada se dodeljuje pojedincima ili grupama autora za zajedničko ostvarenje.

Nagrada se dodeljuje za delo koje je postalo dostupno javnosti publikovanjem, izlaganjem ili dostupno na drugi način za period od godinu dana.

Pod delom koje je postalo dostupno javnosti smatra se:

-delo u oblasti naučno-istraživačkog rada i umetnosti objavljeno u roku predviđenom za nagradu;

- ostvarenje u oblasti kulturnog stvaralaštva, angažovanju na širenju i razvoju kulture i razvijanju aktivnosti amaterskih kulturno-umetničkih društava, kao i stvaranje uslova za korišćenje kulturnih dobara;

- delo likovne i primenjene umetnosti, ako je izloženo u galeriji i drugom prostoru namenjnom za izlaganje dela iz ove oblasti;

- osavremenjavanje procesa nastave i objavljivanje stručnih radova sa obrazovno-vaspitnom problematikom;

- uvođenje i primena dostignuća u oblasti medicine i doprinos razvoju i unapređivanju zdravstva;

- rezultati ostvareni u oblasti unapređenja i zaštite životne sredine;

- vrhunski rezultati ostvareni u oblasti sporta i doprinos razvoju i unapređivanju fizičke kulture i sporta;

- novinarsko dostignuće ostvareno u pisanim ili elektronskim medijima;

- arhitektonsko građevinski i drugi projekat objekta po kome je, u roku predviđenom za nagradu, objekat završen, kao i urbanistički planovi, ako je njihova realizacija otpočela;

- stvaranje novog proizvoda (pronalazaštvo), razrada i primena tehnoloških dostignuća i drugi vidovi rada koji omogućavaju oplemnjivanje postojećih i uvođenja novih proizvoda, produktivnost i ekonomičnije poslovanje, ako je njihova realizacija opočela;

-vrhunski rezulati u oblasti poljoprivrede proizvodnje;

- samostalni radovi (diplomski, seminarski i drugi radovi) učenika i studenata koji predstavljaju doprinos određenoj oblasti nauke, originalno tumačenje nekog problema, delimično novo rešenje praktične primene određenih naučnih rezultata, ili umetničko dostignuće koje se po vrednosti posebno ističe, kao i rezultati učenika i studanata i nagrade osvojene na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Priznanja opštine Srbobran su:

- Zvanje počasnog građanina opštine Srbobran

- Zahvalnica

Priznanja opštine Srbobran dodeljuju se građanima - državljanima Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji opštine Srbobran, odnosno preduzećima, ustanovama, organizacijama ili mesnim zajednicama sa sedištem na teritoriji opštine Srbobran.

Priznanja opštine Srbobran mogu se dodeliti i građanima - državljanima Republike Srbije, čije prebivalište nije na teritoriji opštine Srbobran, odnosno preduzećima, ustanovama, organizacijama ili mesnim zajednicama čije sedište nije na teritoriji opštine Srbobran, a kao posebno priznanje mogu se dodeliti i stranim državljanima, stranim preduzećima, ustanovama ili organizacijama.

Zvanje počasnog građanina opštine Srbobran dodeljuje se, kao najviša lična počast i izraz posebnog poštovanja, građanima koji uživaju veliki ugled u zemlji i svetu.

Zvanje počasnog građanina opštine Srbobran može se dodeliti i stranim državljanima.

Zahvalnica se dodeljuje građanima, preduzećima, ustanovama, organizacijama ili mesnim zajednicama za postignute primerene rezultate i uspehe u radu, učinjene podvige, humana dela, kao i za ispoljenu hrabrost i požrtvovanje u spasavanju života ljudi i materijalnih dobara.

Zahvalnica se može dodeliti i građanima, preduzećima, ustanovama ili organizacijama čije prebivalište, odnosno sedište nije na teritoriji opštine Srbobran, kao i stranim državljanima, preduzećima, ustanovama ili organizacijama, ukoliko je njihov doprinos od značaja za opštinu Srbobran.

 

Predsednik

Komisije za nagrade i priznanja opštine Srbobran

Nataša Nikolić s.r.

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner