Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Projekat bazena u Srbobranu

Opština Srbobran završava planske dokumente za izgradnju zatvorenog bazena, a urbanistički projekat za taj objekat našao se i na javnom uvidu.

Objekat zatvorenog bazena u Srbobranu je lociran uz Veliki bački kanal, zapadno od hotela "Elan". 

Prema planu, objekat će imati prizemlje i sprat. Ukupna neto površina je 2.306,83 m2, a bruto izgrađena površina je 2.646,48 m2. Površina zemljišta pod objektom je 1.250 m2.

- Glavni ulaz za posetioce i službeni ulaz smešteni su sa južne, najatraktivnije strane, jer je najbližа kanalu. Prostorna dispozicija sadržaja je planirana na način da sve tehničke prostorije budu pozicionirane u prizemlju objekta sa posebnim tehničkim ulazom na severnoj fasadi i pristupom sa servisne pristupne saobraćajnice - navedeno je u urbanističkom projektu.

U prizemlju se predviđa ulaz za posetioce, prijemni prostor i pripadajući pult za izdavanje ključeva garderobnih ormarića, peškira i bade-mantila. Iz ulaznog hola se prolaskom kroz barijere za kontrolu ulaza dolazi se do muških i ženskih svlačionica. Iz svlačionica se izlazi u hodnik iz kog su dostupni toaleti, tuševi i veza sa Spa centrom. Jednokrakim stepeništem i liftom omogućen je pristup spratu. Spa centar u prizemlju biće opremljen saunama, prostorijama za masažu, turskim kupatilom i hidro-masažnom kadom. Neposredno pored glavnog ulaza na južnoj fasadi smešten je službeni ulaz kojim se ulazi u blok za upravu i zaposlene. Na uglu južne i zapadne fasade planira se prostor za kafić sa letnjom baštom.

Prolaskom kroz dezo barijeru izlazi se u bazensku halu smeštenu na spratu gde je predviđen plivački bazen dužine 25 m sa 5 plivačkih staza, dubine minimalno 135 cm a maksimalno 180 cm. Predviđen je jedan manji bazen za decu i obuku neplivača (7 x 10 m). Na spratu objekta planiran je jedan bar i zona za odmor u kome je predviđen boravak kupača i nije dozvoljen ulazak gostiju spolja.

Prilikom projektovanja maksimalno su se koristili prednosti lokacije i pozicija sa odličnim pogledom na Veliki Bački kanal, te su predviđeni klizni zidni zastakljeni sistemi od kvalitetne aluminijumske bravarije. Planirana je velika otvorena terasa koja pomeranjem staklenih zidova postaje integrisani prostor sa unutrašnjosti objekta oko bazena. U okviru spratne etaže ostavila se mogućnost kasnije gradnje nadzemne tople veze sa hotelom "Elan".

Urbanistički projekat kao i Projekte za dozvolu i Projekte za izvođenje, Opština Srbobran je poverila Projektantskoj kući DBA iz Novog Sada koja je, između ostalog, specijalizovana za izradu projekata i inženjering sportskih objekata i do sada ima veliki broj izrađenih projekata i realizovanih objekata bazenskih i banjskih centara u regionu.

Izvor: Ekapija

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner