Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Voda je potpuno ispravna za piće!

  

Danas je stigao izveštaj da je i sedmi nalaz uzorka vode potpuno ispravan. Tokom jučerašnjeg dana, Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je da je šest od sedam uzoraka vode, koji su uzeti iz sistema srbobranskog vodovoda 30. januara 2015. godine, ispravni za upotrebu, danas je stigla potvrda da je i sedmi uzorak ispravan.

Opštinski štab za vanredne situacije potvrdio je na jučerašnjoj sednici da je voda za piće u Srbobranu ispravna i doneo odluku o skidanju zabrane korišćenja za ljudsku upotrebu.
"Prošli smo u predhodnih nekoliko dana kroz veliku krizu. Na sreću, ispostavilo se da smo sve vreme delovali preventivno. Svako od nas koji smo bili uključeni i imamo obavezu da delujemo u ovakvim situacijama, imali smo priliku da se uverimo da je u ovakvim vanrednim prilikama najvažnije da imamo dobru koordinaciju i proceduru kako se deluje. Na samom početku imali smo dosta lutanja i kao što sam već rekao, svako će zbog onoga što je radio, ili nije radio, morati da ponese odgovornost i da se suoči s posledicama. Ukoliko se nakon analize ustanovi da je neko namerno želeo da proizvede paniku i stvori krizu, spreman sam da javno obećam da će protiv tih pojedinaca biti podnete krivične prijave. Želim da se, pre svega, zahvalim građanima koji su imali razumevanja za situaciju u kojoj smo se našli i da pohvalim delovanje Crvenog krsta, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, ali i svih ostalih koji su ozbiljno i odgovorno radili svoj posao", rekao je Zoran Mladenović, predsednik opštine Srbobran.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner