Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Opština izdvaja 3,5 miliona za preduzetnike, Subić i zvanično v.d. direktora opštinskog Centra za sport

Skupština opštine Srbobran je na 13. sednici održanoj u četvrtak, 24. avgusta 2017. godine donela odluku da iz budžeta izdvoji 3,5 miliona dinara kao podršku privrednicima i preduzetnicima. Između ostalog, usvojen je i Lokalni antikorupcijski plan, a novi v.d. direktora Centra za sport i turizam je Slobodan Subić.

Odluka o načinu i postupku ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta opštine u ovoj godini, omogućava lokalnoj samoupravi da uzme učešća u kreiranju privrednog ambijenta u opštini Srbobran, što je potvrdio i predsednik Radivoj Paroški koji je prilikom izbora na tu funkciju najavio novi koncept razvoja.

    - Kao jednu od tri glavne smernice naveo sam novu strategiju prema preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima. U ovom trenutku izdvojili smo 3,5 miliona dinara za podršku projektima preduzetnika, u narednoj godini će biti izdvojeno još više, a uveren sam da uz podršku iz drugih izvora, možemo stvoriti povoljniju privrednu klimu u našoj opštini. Istu vrstu podrške uskoro će dobiti i poljoprivredni proizvođači, koji su podjednako važan deo našeg privrednog razvoja – poručio je Paroški.

Skupština opštine Srbobran usvojila je i Lokalni antikorupcijski plan, koji uz Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije, lokalnim samoupravama propisuje da u svom radu obezbede pravednost i pošteno delovanje. U dokumentu piše da će opština sprovođenjem svojih aktivnosti, na efikasan način suzbijati i prevenirati korupciju, preduzimati represivne mere, sprečiti i umanjiti rizik korupcije u područjima navedenim u Nacionalnoj strategiji, a koja se na nju odnose.

Isto tako, neke od obaveza usvojenog Lokalnog antikorupcijskog plana su sprečavanje korupcije i stvaranje preduslova za sprečavanje sukoba interesa na svim nivoima opštine, stručno usavršavanje zaposlenih, unapređenje komunikacije i pravo na pristup informacijama, pravovremena objava informacija, podizanje javne svesti o štetnosti korupcije, kao i podizanje nivoa efikasnosti otkrivanja i kaznenog progona korupcijskih dela, i osiguranje zaštite od otkaza i neprimerenog ponašanja poslodavca, osobama koje prijavljuju korupciju.

Sledeće tri tačke dnevnog reda odnosile su se na Javno komunalno preduzeće "Graditelj", a većinom glasova odbornika doneta je Odluka o prvim izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju poslovanja "Graditelja" sa Zakonom o javnim preduzećima, potom Odluku o izmeni i dopuni Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, kao i rešenje o davanju saglasnosti na prve izmene i dopune Statuta JKP "Graditelj".

Skupština opštine je u nastavku zasedanja razrešila Bojanu Jokić sa mesta vršioca dužnosti direktora Centra za sport i turizam, i na njeno mesto imenovala Slobodana Subića, dok je Branislavi Sekulić, vršiocu dužnosti direktora Doma kulture Srbobran, skupština potvrdila ponovni izbor na period od godinu dana. Doneto je i Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Opštinskog saveta za bezbednost, i Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti opštine Srbobran, a zatim razrešila stari i imenovala novi sastav Upravnog odbora Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost".

Trinaesta sednica Skupštine opštine Srbobran završena je odborničkim pitanjima.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner