Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Od Pokrajine 20 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže

Novi Sad – 6. jul 2017.

Opština Srbobran je jedna od 13 lokalnih samouprava sa kojom je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 20 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnje vodovodnih objekata.

Predsednik opštine Radivoj Paroški objašnjava da je lokalna samouprava učestvovala na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

    - Opština je lane dobila određen izvor sredstava za ovu namenu, a ove godine smo dobili značajan iznos za rekonstrukciju vodovodne mreže, čija je vrednost oko 20 miliona dinara, gde smo mi izdvojili isto toliko sredstava koji će biti realizovani tokom godine. Takođe, pored ovih, izdvojili smo značajna sredstva za rekonkstrukciju vodovoda. Moći ćemo da kroz jedan vid efikasnog rada da omogućimo našim građanima da dođu do kvalitetne vode u svim naseljenim mestima opštine Srbobran – poručuje on.

Inače, pokrajinski sekretar Vuk Radojević je rekao da postoji ozbiljnost kod lokalnih samouprava koje su to pokazale time što su pripremile adekvatnu projektnu dokumentaciju i na takav način uspele da dobiju određena sredstva koja su izdvojena.

    - Mi smo ovde na neki način istaknuti i zato mogu da pohvalim rad Opštinske uprave, posebno Kancelariju za ekonomski razvoj koja prati sve konkurse, na vreme reaguje i to je rezultat ovog poverenja koje je sada poklonjeno našoj opštini – ocenjuje Paroški.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević istakao je da mu je zadovoljstvo što su u prilici da realizuju ovaj konkurs koji je u interesu poboljšanja kvaliteta životnih uslova na teritoriji Vojvodine.

   - Ukupna vrednost projekata koji će biti realizovani je oko 280 miliona dinara. Učešće Sekretarijata je oko 190 miliona dinara (68 posto), dok će lokalne samouprave za ove namene izdvojiti ukupno oko 90 miliona dinara (32 posto). Pokrajinska Vlada je prepoznala izuzetan značaj u izgradnju i rekonkstrukciju vodnih objekata time što je najpre u rebalansu budžeta za prošlu godinu izdvojila oko 300 miliona dinara. I u narednom periodu ćemo nastaviti da izdvajamo značajna sredstva kako bismo povećali nivo kvaliteta pijaće vode za koju znamo da je u prilično lošem stanju – ističe Radojević i dodaje da je za drugi konkurs koji je realizovan, a tiče se uređenja i čišćenja kanalske mreže, tokom ove godine izdvojeno oko 480 miliona dinara, a sa učešćem lokalnih samouprava ukupna investicija će iznositi oko 920 miliona dinara.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner