Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Novi prvi čovek opštine, predsednica Skupštine i odbornica

Radivoj Paroški je novi prvi čovek opštine Srbobran, Milena Alargić ga je nasledila na mestu predsednika Skupštine, a nova odbornica iz redova Srpske napredne stranke je Marina Bilogrević, odlučeno je na 11. sednici Skupštine opštine održanoj u utorak, 4. jula 2017. godine.

Nakon neopozive ostavke koju je u petak, 30. juna podneo doskorašnji predsednik Neško Čestić i donetog rešenja o prestanku funkcije, za njegovog naslednika većinom glasova odbornika izabran je Radivoj Paroški.

Pre toga je on takođe podneo neopozivu ostavku, ali na mesto čelnog čoveka Skupštine, čime su se praktično stvorili uslovi da bude postavljen na novo mesto. Njegovu fotelju zauzela je, nakon predlog vladajuće koalicije i glasanja, Milena Alargić, koja je ubrzo posle zakletve, preuzela vođenje sednice.

Upravo je ona, tačnije vladajući savez, predložio da Paroški bude novi predsednik opštine koji će je voditi sa najvišeg mesta u narednom periodu. Posle uspešnog glasanja, novi lider je izašao pred odbornike i prisutne građane u Skupštini, održavši pritom govor gde je izneo planove i ciljeve koje namerava da ostvari do isteka mandata.

Paroški je inače predložio i članove Opštinskog veća čiji se sastav neće menjati. Za privredu i ekologiju biće zadužen Đorđe Džekov, Radivoj Debeljački za međunarodnu i regionalnu saradnju i lokalni ekonomski razvoj, Todor Šimpraga za sport, omladinu i turizam, Nebojša Nedeljković za poljoprivredu, dr Ilija Gazepov za zdravstvo, Zoltan Ifju za kulturu, Zoran Mijić za prosvetu, Stefan Mladenović za socijalnu zaštitu, Đorđe Debeljački za urbanizam i komunalno uređenje i Beata Sabadoš Fodor za informisanje.

Oni su nakon što je Paroški i zvanično izabran za predsednika, položili svečanu zakletvu.

S obzirom da je odlaskom Milene Alargić na mesto predsednice Skupštine, ostalo upražnjeno mesto odbornika na listi SNS, a sledeća na tom spisku dr Kornelia Hušći nije mogla to da postane, jer je na funkciji v.d. direktora Doma zdravlja, nova odbornica postala je Marina Bilogrević za koju je glasalo 19 njenih kolega.

Pošto odborničkih pitanja nije bilo, 11. sednica je završena posle nešto više od dva sata.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner