Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

''Delfi'' postaje značajan za građane opštine Srbobran

Više miliona dinara na račun neto plata svakoga meseca stigne u Srbobran, Turiju i Nadalj iz samo jedne kompanije, što odavno nije bio slučaj kada se govori o našoj opštini, a razlog je ''Delfi'', jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti dobavljača automobilske industrije.

Kada se tome doda i suma od milion dinara koja mesečno bude uplaćena u opštinski budžet na osnovu obaveza poslodavca prema državi, postaje jasno da je ''Delfi'' postao veoma značajan partner građana opštine Srbobran i lokalne samouprave.

Sa željom da se na licu mesta uveri kako to izgleda raditi za ovu kompaniju, posebno zbog čak 260 građana opštine Srbobran koji trenutno rade u ''Delfiju'', pogone fabrike u Novom Sadu su u ponedeljak, 25. septembra 2017. godine posetili predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški, član Opštinskog veća zadužen za privredu Đorđe Džekov i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Radivoj Debeljački. Njih su srdačno primili direktorka Jelica Čobanović, prvi čovek proizvodnje Branko Stoisavljević i Nataša Dragičević iz sektora za ljudske resurse.

    - Broj od 260 zaposlenih je stvarno odličan, isto toliko porodica sada ima jedno primanje više i sigurno kvalitetnije živi. Na licu mesta se vidi da se radi o svetskoj kompaniji, sistem besprekorno funkcioniše, a uslovi u kojima radnici rade su veoma dobri. Oni imaju redovna primanja, obezbeđen prevoz i topli obrok, zdravstvenu zaštitu u krugu fabrike, motivisani su da rade i imaju šansu da napreduju. Znam da rade po smenama od osam sati, uz dve pauze od ukupno pola sata, ali sam i video i uverili su nas da onaj ko se trudi i dobro radi, ima sigurnost i zaštitu poslodavca - rekao je nakon posete novosadskoj fabrici Radivoj Paroški.

U razgovoru sa njim, tri mlade devojke iz Srbobrana nisu krile zadovoljstvo onim što ih je dočekalo na novom radnom mestu, i sve tri svoju neposrednu budućnost, kako su rekle, vide u ovoj kompaniji.

    - Rekle su nam da su lako savladale ono što je od njih traženo da nauče, kao i da im prija da rade zajedno sa svojim prijateljima i poznanicima. Vidi se na njihovim licima da govore iskreno, a svakako da imaju puno pravo da žele i da se trude da im bude bolje - poručio je Paroški.

Prvi čovek opštine Srbobran je istakao da je lokalna samouprava dala punu logističku podršku aktivnostima kompanije ''Delfi'' i njihovoj potrazi za radnom snagom, jer se tako rešava problem nezaposlenosti.

    - Čini mi se da se uz dobre uslove koje neki poslodavci nude, kao što su, uz dobru platu, plaćeni putni troškovi i topli obrok, skoro briše razlika između investicije u opštinu Srbobran ili obližnji Novi Sad. Voleo bih, normalno, da ih što pre bude u Srbobranu, ali dok ne stignu, i ove investicije u neposrednoj blizini naše opštine mogu biti od značajne koristi za nas - naveo je Paroški

Iz kompanije ''Delfi'' i dalje pozivaju sve zainteresovane građane opštine Srbobran da posete Otvorena vrata koja se organizuju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Srbobranu, dva puta nedeljno, ponedeljkom od 17 i sredom od 10 časova.

    - Tom prilikom kandidati mogu poslušati prezentaciju naše kompanije, kao i ostati na intervjuu za posao. U zavisnosti od pozicije, u obzir mogu doći i kandidati bez radnog iskustva. Recimo, za poziciju operatera u proizvodnji dovoljna je samo završena osnovna škola, spremnost na rad u tri smene, kao i pedantnost i odgovornost u radu. Isto tako inženjerski tehničar može da započne karijeru bez prethodnog relevantnog radnog iskustva, ali sa tehničkim znanjem sa fakulteta - poručuju iz ove kompanije.

Inače, ''Delfi'' je globalni lider i jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti dobavljača automobilske industrije. Isporukom naprednih električnih i elektronskih delova, pogonskih sklopova i bezbedonosnih tehnologija proizvođačima vozila omogućuje da ona postanu sigurnija, zelenija i bolje povezana.

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner