Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Za mališane iz vrtića osmišljen bogat program povodom ''Dečije nedelje''

Za ovogodišnju ''Dečiju nedelju'' koja se obeležava pod motom ''Gradimo mostove među generacijama - Za radost svakog deteta'' u periodu od ponedeljka, 2. do nedelje, 8. oktobra 2017. godine, Predškolska ustanova ''Radost'' iz Srbobrana je u dogovoru sa mališanima i njihovim roditeljima pripremila bogat i raznovrstan program.

Za sve vaspitne grupe su, prema utvrđenom rasporedu u toku cele nedelje, dogovorene posete policijskoj i vatrogasnoj stanici, dok će saobraćajna policija posetiti decu u njihovim objektima kako bi ih upoznala sa pravilima u saobraćaju.

Takođe, planirana je poseta predsedniku opštine Srbobran Radivoju Paroškom, a ove godine će kod njega ići deca iz vrtića ''Bambi''. U svim objektima održaće se pozorišne predstave na srpskom i mađarskom jeziku, a u neke vrtiće dođi će i mađioničar.

Maskenbali su zakazani u svim vrtićima prema njihovom rasporedu, međutim većina vaspitača će ga održati u petak, 6. oktobra. Među aktivnostima koje su još planirane su poseta Narodnoj biblioteci u Srbobranu, zatim poseta pekari ''Zelenjak'', ''Biciklijada'' u Nadalju, kao i organizovano pravljenje truba kolača u dvorištima vrtića i međusobna druženja i posete.

Važno je reći da većina planiranih aktivnosti, kao što su šetnje, međusobna druženja i posete zavise od vremenskih prilika, pa će u skladu sa tim biti realizovane.

Kao i svake godine, Skupština opštine Srbobran će za svu decu u Predškolskoj ustanovi ''Radost'' obezbediti grickalice, slatkiše i sokove i tako im dečiju nedelju učiniti lepšom i slađom.

Predškolska ustanova ''Radost'' svaki put učestvuje u nekoj humanitarnoj akciji, a ove godine je to akcija pod nazivom ''Da Nađa pobedi''. Nađa je devojčica iz Vrbasa koja ima samo tri i po godine i već mora da se bori protiv teške bolesti protiv leukemije. Iz ove ustanove pozivaju građane da, koliko su  u mogućnosti, doniraju novac na sledeći račun:

Primalac - Jelena Kvrgić                                                                       

Dinarska uplata na račun 340-32019867-11

Svrha uplate - pomoć

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner