Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Moto klub ''Woodstock'' zahvalan na podršci, istaknut humanitarni rad

Moto klub ''Woodtock'' iz Srbobrana na čelu sa predsednicom Draganom Jakovljević okupio je danas u kafeu ''Giardino 021'' sve one koji su im pomogli tokom šest godina postojanja kako bi im se zahvalili na podršci i saradnji, sa željom da se ona nastavi i u budućnosti.

Prisutnima se obratio jedan od 14 članova ovog moto kluba, Predrag Mavrenski koji se potrudio da predstavi sve zapažene rezulate njihovog rada od osnivanja 2011. godine. On je istakao da se, osim što se članovi kluba voze i putuju zajedno, MK ''Woodstock'' bavio i predstavljanjem opštine Srbobran, pre svega kroz međunarodne moto susrete koje su organizovali, a na koje su svaki put dolazili gosti iz bivše Jugoslavije, kao i Mađarske, Rumunije i Slovačke.

    - Takođe smo veoma ponosni na naš humanitaran rad. Prva akcija organizovana je 2012. godine kada smo na humanitarnoj moto žurci obezbedili sredstva za Udruženje ''Biser'' kako bi im pomogli da plate put do mora. Zatim smo u dva navrata bili moto deda mrazovi. Prvo smo 2013. godine podelili 300 paketića deci iz Srbobrana, a sledeće 50 više, a to smatram uspehom jer smo sve sami finansirali – ponosan je Mavrenski.

Iste 2014. godine članovi ''Woodstock''-a su okupljeni kao moto zeke otišli u Gerontološki centar u Vrbasu gde su zajedno sa licima koja borave tamo farbali jaja, a dodelili su im i medenjake.

    - Radost tih ljudi kada su videli da ih se neko setio je bila ogromna. Iz Vrbasa smo produžili do Kucure gde Gerontološki centar ima svoju ispostavu, pa smo i tamo uradili istu stvar. Tokom te godine, MK ''Woodstock'' je u znak zahvalnosti opštini Srbobran što nam je pomogla prilikom organizacije moto susreta obezbeđivala sve punktove za Petrovdan, od šest ujutru do dva sata posle ponoći, bez ikakve naknade – naglasio je Predrag Mavrenski.

Ta 2014. godina je bila puna aktivnosti, pa je tako ovaj srbobranski klub ljubitelja motocikala napravio humanitarni skup gde je prikupljeno 70.000 dinara koji su uplaćeni u fond namenjen poplavljenim područjima u našoj zemlji, a poslali su tada i palete vode i toalet papira.

    - Bili smo jedino udruženje koje je sa teritorije Vojvodine uplatilo tolika sredstva – poručio je on i tom prilikom pozdravio nastavnicu Jelenu i Osnovnu školu ''Jovan Jovanović Zmaj'' koja je, kako kaže, od prvog do poslednjeg moto susreta pratila sve akcije i dala svoj doprinos.

Prema rečima Mavrenskog, kruna rada je svakako momenat kada je lane Moto klub ''Woodstock'' uz pomoć pravoslavne crkvene opštine Mošorin i Udruženja ''Vožd Đorđe Stratimirović'' na vrhu mošorinskog brega podigao spomen obeležje Bunar  namenjen žrtvama racije 1942. godine.

   

    - Mnogi su sumnjali, ali mi smo dokazali da ono što četiri države na ovom prostoru nije uspelo da uradi, učinio je Moto klub ''Woodstock''. Na otvaranju sam rekao da sve što se zaboravi, u većini slučajeva se ponovi. Ovako nešto nikad i nigde ne sme da se ponovi – podvukao je Mavrenski i zahvalio se svim prisutnima bez kojih, kako je dodao, mnoge stvari ne bi mogli da urade.

Specijalnu zahvalnicu za višegodišnju saradnju i sponzorstvo dobio je i ''Radio Srbobran''.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner