Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Lokalna samouprava pomogla 16 izbegličkih porodica sa teritorije opštine

Ukupno 16 izbegličkih porodica sa teritorije opštine Srboboran potpisalo je u ponedeljak, 28. avgusta 2017. godine ugovor sa lokalnom samoupravom, odnosno Povereništvom za izbeglice i migracije, čime su dobili pomoć za ekonomsko osnaživanje i razvoj delatnosti kojom se bave.

Ovim ugovorom porodice su, između ostalog, dobile plastenike za uzgoj povrća, opremu za pčelarstvo, kao i mašine i alate za razne zanatske i druge usluge, poljoprivredne, građevinske, automehaničarske i ostalo. Ugovore ukupno vredne 2,3 miliona dinara, delom finansirane i novcem iz opštinskog budžeta, potpisao je i predstavnicima porodica uručio predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški. Inače, opremu je dobilo svih 16 porodica koje su se prijavile na konkurs.

Kako je rekao, kroz ovaj projekat se osnažuje njihova ekonomska samostalnost i poboljšava ponuda u delatnostima kojim se ove porodice bave.

    - Nadam se da će vam ova podrška omogućiti i da se razvijate, da nekoga zaposlite, od čega bi korist imala cela lokalna zajednica. Opština Srbobran i sama osmišljava programe za jačanje preduzetništva i poziva sve preduzetnike da se upoznaju sa našim planovima i zatraže podršku za razvoj svojih delatnosti. Unapređenje pojedinačnih preduzetničkih radnji unapređuje i ceo poslovni ambijent u opštini, što je cilj ove lokalne vlasti. Uskoro će sličnu podršku moći da dobiju i poljoprivredni proizvođači. Želim da opremu koristite što više, da se razvijate i tako doprinosite privrednom razvoju Srbobrana - poručio je Paroški.

On je takođe podsetio da je u poslednjih nekoliko godina kroz razne vidove pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima u opštini Srbobran, prvenstveno kroz stambeno zbrinjavanje, obezbeđeno i utrošeno više od 70 miliona dinara.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner