Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

''Izađi mi na teglu'' sredinom septembra ponovo u Srbobranu

Manifestacija ''Izađi mi na teglu'' održaće se u subotu, 16. septembra 2017. godine od 12 časova na Trgu slobode u Srbobranu u organizaciji opštine Srbobran i beogradske organizacije ''Bašta Mašta''.

Ova već prepoznatljiva, jedinstvena, konceptualno neobična, autentična i društveno odgovorna manifestacija održava se na teritoriji čitave zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada u septembru i oktobru, organizuje takmičenje u spremanju ajvara.

Osnovni cilj ovog zabavnog nadmetanja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu, prvenstveno u mestima u kojima se održava, a zatim i u finalu za titulu najboljeg u Srbiji.

Pripremljene su raznovrsne programske aktivnosti za takmičare i posetioce, još više zabave, vrednije nagrade za učesnike, nagradne igre za prisutne, a nisu zaboravljeni ni najmlađi čije ushićenje i nasmejanost organizatore opredeljuje da tom segmentu programa dodaju mnogo noviteta.

Učešće je besplatno, a učesnicima će biti obezbeđeni natkriveni štand za ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne ''ture'' ajvara, ulje, šećer i so.

S obzirom na idealne uslove za takmičenje, sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da ''izađu na teglu''!

Inače, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima starih zanata i domaće radinosti koje će izlagati njihovi sugrađani tokom trajanja manifestacije.

Za sve dodatne informacije i prijavu ekipe, obratite se Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER) koja se nalazi na Trgu slobode 2 u Srbobranu, a kontakt telefon je 730-020 lokal 144. Isto tako možete pisati i na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner