Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Dejana Blagojević iz Srbobrana izabrana među 50 najboljih studenata Srbije!

Apsolvent Pravnog fakulteta Dejana Blagojević iz Srbobrana izabrana je među 50 najboljih studenata u Srbiji u ovoj godini za projekat ''Putujemo u Evropu'', od strane Evropskog pokreta u našoj zemlji, ''Robert Boš'' fondacije i Balkanskog fonda za demokratiju.

Kao rezultat toga, ova buduća pravnica će počevši od nedelje, 23. jula putovati vozom po zemljama Starog kontinenta. Ona objašnjava da su pravo prijave na konkurs imali studenti završnih godina osnovnih i master studija kao i apsolventi do 25. godine.

    - Takođe, prosek nije smeo da budeo manji od 8,5, bilo je potrebno priložiti dokumentaciju koja govori o imovinskom stanju, a prednost su imali studenti koji do sada nisu mnogo putovali. Ja sam prošla u drugi krug, odnosno među 67 najboljih. Potom je zakazan intervju, a kada je izašla konačna rang lista, ja sam se našla na drugoj poziciji – ponosna je Dejana čiji je prosek 9,09.

Inače, cilj samog projekta je da omogući mladim i obrazovanim ljudima da, pored ostvarivanja novih kontakata, upoznaju kulturno nasleđe i tradicije evropskih zemalja. Naravno, i da tokom 22 dana, koliko traje projekat, predstave sebe, svoju opštinu/grad i državu kao kandidata dostojnog članstva u Evropskoj uniji.

    - Prvo nas očekuje trodnevni prijem u Berlinu od strane ''Robert Boš'' fondacije gde ćemo se družiti sa studentima iz regiona. Nakon toga, moja želje su Francuska, Italija i Španija, a tu su naravno i zemlje Beneluksa (Belgija, Holandija, Luksemburg). Svako je prepušten svom izboru – poručuje Dejana i dodaje da očekuje da će postati sposobnija, snalažljivija, kao i da će ostvariti nove kontakte.

Top 50 - Dejana Blagojević

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner