Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Najveći problem ''Graditelja'' su potraživanja od građana

U ovom trenutku najveći problem Javno komunalnog preduzeća ''Graditelj'' iz Srbobrana su potraživanja od građana, rekao je v.d. direktora Đorđe Radetić prilikom gostovanja na našem radiju.

Prema njegovim rečima, preduzete su određene mere koje se tiču opomena i u proteklih mesec dana potraživanja su smanjena sa 100 na 86 miliona dinara.

    - Ide ka boljem, ali moramo više da se angažujemo po tom pitanju. Nama nije stalo do toga da građani imaju isključivanja, a posebno ne da dolaze sudski izvršioci. Ali dugovanja moraju da se naplate kao i svi računi za isporučene usluge tekuće potrošnje – govori Radetić.

Kako kaže, što se tiče vodosnabdevanja, preduzeti su svi koraci da nastupajuće leto dočekamo što spremnije.

    - Svi postojeći bunari su u funkciji, tehnički su ispravni, uključujući sistem snabdevanja vodom. Zbog malog broja bunara u Srbobranu, u ranim jutarnjim i večernjim satima dolazi do pada pritiska pa apelujemo na građane da kontrolisano troše vodu – naglašava naš sagovornik.

Inače, Opština je pri završetku radova na bušenju i povezivanju novog bunara u Srbobranu i v.d. direktora ''Graditelja'' očekuje da im u najskorije vreme taj bunar bude predat na koriščenje čime će značajno popraviti stanje pritiska i količine vode koju će građani imati na raspolaganju.

    - Preduzeće na čijem sam čeluje krenulo u projektovanje dva nova istražno eskplotaciona bunara, kako bi do kraja godine izvršio još jedan novi bunar, a pre početka sledećeg leta i drugi. Time bismo naredno leto dočekali mnogo spremnije – ističe Đorđe Radetić.

Mehanizacija je u veoma lošem stanju, tu su dva kamiona smećara, a jedan je više na popravkama nego na terenu.

    - U planu poslovanja je predviđena nabavka novog kamiona čime bi znatno olakšali posao radnicima, a i opštinu Srbobran bismo učinili čistijom – ocenjuje naš sagovornik i dodaje da je zbog velikih vrućina i radnika koji rade napolju, letnjoj službi pomereno radno vreme koje sada traje od 6 do 14 časova.

On još objašnjava da svaki građanin ima pravo na potpis reprograma koji se sklapa na šalterima JKP ''Graditelj''.

   - Ljudi imaju pravo da izaberu visinu i broj mesečnih rata koji njima odgovara da bi isplatili dug. Ali obavezuju se da taj reprogram i poštuju. Kada se on ne poštuje, mi smo primorani da ga prekinemo i da takve predmete dajemo na isključenja. To je krajnja varijanta, koju ne želimo da napravimo – priznaje Radetić koji je na ovoj funkciji tek dva meseca.

Priča i da se vrše remonti na toplani, pumpi, kotlovima i umrežavanje podstanica.

    - U planu je i rekonstrukcija dva toplovoda, kao i pripadajućih šahtova. Svi radovi na pripremanju toplane će biti završeni do početka oktobra i u narednu grejnu sezonu ćemo ući potpuno pripremljeni. Preuzimamo korake na pripremi sistema daljinskog grejanja za narednu grejnu sezonu – naglašava nam sagovornik.

Podseća i da je tokom prošle godine u JKP ''Graditelj'' bilo četiri akcije odnošenja kabastog smeća.

    - Zadržaćemo taj trend i izaći ćemo građanima u susret. Informisaćemo ih o takvim akcijama putem medija – podvlači Đorđe Radetić.

On otkriva i koje su zelene površine za čije održavanje je zadužen ''Graditelj''.

    - Kad su zelene površine u pitanju u Srbobranu nam pripada održavanje parka, površine uz halu sportova i Gimnaziju, zatim uz most ispred hale i hotela ''Elan'', uz kanal od mosta do pijace, potom oko žutog bunara do pošte, oko Rimokatoličke crkve i Osnovna škola ''Jovan Jovanović Zmaj'' kao i travnate površine oko sportskog terena na Rekavici. To je ukupna površina oko 16.000 metara kvadratnih – navodi naš sagornik i dodaje da je u Nadalju to slučaj oko Mesne zajednice, kod Pošte, Doma zdravlja i crkve, ukupne površine oko 4.500 metara kvadratnih.

Svu ostalu površinu odražava druga firma u saradnji sa opštinom i JKP ''Graditelj''.

Za kraj kaže da im je u cilju da olakšaju život građanima opštine Srbobran i da svoj posao obavljaju što savesnije.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner