Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Gazepov: Građani najviše problema imaju sa zakazivanjem kod lekara

Član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo dr Ilija Gazepov, kao i njegove kolege iz tog tela, dočekuje građane u Maloj Sali Skupštine opštine Srbobran koji tu priliku mogu da iskoriste i iznesu svoje probleme. Po rasporedu, njegov termin je petak od 8 do 14 časova.

Međutim, priznaje da posle više od dve nedelje, stanovnici naše opštine ne koriste ovu priliku da mu se obrate.

    - Ali na osnovu svakodnevnog kontakta sa građanima, mogu da kažem da je njihov najveći problem, što se tiče zdravstva, zakazivanje kod lekara. Imali smo više razgovora kada se radi o izabranom lekaru, zatim pitanja može li transportna služba za teže bolesnike da bude bolja. Trudimo se da obezbedimo optimalan broj lekarskih ekipa u hitnoj i broj vozača u transportnoj službi i mislim da će to funkcionisati na najbolji mogući način – ističe Gazepov i dodaje da je lokalna samouprava u stalnom kontaktu sa v.d. direktora Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić" Korneliom Hušći.

On navodi da će vlast obezbediti sve uslove, ali trenutno postoji problem jer su tri lekara iz opšte službe otišla na specijalizaciju, pa je potrebno naći adekvatne zamene za njih.

Gazepov na kraju poziva i apeluje na sve građane opštine Srbobran da koriste svoje pravo da pitaju i žale se, kako Draganu Šarčevu koji je zadužen za zaštitu prava pacijenata, njemu lično, tako i ostalim strukturama u Domu zdravlja.   

  - Ne treba da se boje, da bi rešili problem prvo moramo da znamo za njega – podvlači  dr Ilija Gazepov.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner