Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Red folklora, red pesme – poznat program za Ivanjdan i Petrovdan

Dom kulture Srbobran objavio je zvaničan program ''Petrovdanskih dana kulture'' koji će trajati tačno nedelju dana, odnosno od srede, 5. pa do srede, 12. jula. 2017. godine.

Dakle, već u sredu, 5. jula u 19 časova u Galeriji Doma kulture u Srbobranu zakazano je otvaranje izložbe ''Tihovanje'' gde će se naći ikone sedam stvaralaca, tačnije ikonopisaca različitog umetničkog izraza, ali srodnog interesovanja. Dva dana kasnije, sledi Ivanjdan u Nadalju kada će u centru od 20 časova biti izveden program pod nazivom ''Amateri svome gradu i gosti''.  Tu će se, između ostalih, naći KUD Ivanjsko cveće, KUD ''Bard'', Udruženje ''Rom'', ''Klub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine'', članice sekcije modernog plesa ''Zvezdice'' iz Nadalja i gradski hor ''Zora''. Skoro tri sata kasnije, odnosno u 22.50 stiže nastavak u vidu nastupa ''Koktel benda''.

Pripremljen je interesantan program i za utorak, 11. jul, veče pre srbobranske slave. Na Trgu Slobode, odnosno parku od 20.30, baš kao i u Nadalju, amateri će pokazati šta su pripremili za publiku. Pored pomenutih, koji će nastupiti i u Nadalju, tu će još biti i predstavnice naše opštine na muzičkom takmičenju ''Srbija u ritmu Evrope'' i članice bečejskog plesnog kluba ''Master dance''. A tačno u ponoć publiku će zabavljati rock orkestar "The boom" iz Srbobrana.

Za Petrovdan u parku u Srbobranu će 12. jula sve prisutne sa bine zabavljati već pomenuti ''Koktel bend'' i to od 20.30, a nakon sat i po vremena, u 23 časa na scenu će se popeti glavne zvezde večeri, Sanja Ilić i njegova ''Balkanika''.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner