Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Đurđina, Bojana i Jelena završile muzičko takmičenje na 16. poziciji

Đurđina Marunić, Bojana Jelić i Jelena Trufunović, predstavnice opštine Srbobran koje su pevale na nemačkom jeziku na dečijem muzičkom takmičenju ''Srbija u ritmu Evrope'' održanom u Somboru, u nedelju 25. juna 2017. godine zauzele su 16. mesto u konkurenciji 20 učesnika.

Devojčice iz Srbobrana, odnosno Turije su u hali ''Mostonga'' nastupile sa pesmom ''Satelit'' sa kojom je nemačka pevačica Lena pobedila na Evroviziji 2010. godine.

Gradska hala ''Mostonga'' gde se održalo takmičenje

Na osnovu glasova stručnog žirija i publike koja je mogla da bira favorita putem SMS-a, najbolje su bile Nišlije koje su pevale pesmu Emine Jahović na turskom jeziku. Oni su osvojili ukupno 32 poena, dok su naše predstavnice imale 17. Žiri ih je nagradio sa pet, a putem poruka su dobile 12. Važno je reći da se ukupan broj poena  žirija određuje tako što grad koji ima najveći broj glasova dobija 20 poena, a grad sa najmanje dobija jedan bod. Isti sistem je i za SMS poruke.

Viđene su zastave svih boja

Zanimljivo je i da bi Đurđina, Bojana i Jelena završile na devetoj poziciji da su se računali samo glasovi publike.

One su imale veliku podršku koja je zajedno sa njima krenula autobusom iz Srbobrana. Porodica, drugari, .v.d. direktora Doma kulture Branislava Sekulić, predsednik Skupštine opštine Radivoj Paroški su bili uz naše predstavnice, a tu je bila i dirigentkinja Gradskog hora ''Zora'' Jasmina Stolić koja je bila jedna od članova žirija.

Predstavnice opštine Srbobran na bini

Đurđina Marunić nakon nastupa 

Pobednici - predstavnici Niša u turskom izdanju

Atmofera tokom puta, a i na samom licu mesta je bila vesela, a Đurđinini, Bojanini i Jelenini drugovi i drugarice nisu štedeli glas i ruke kako bi se navijanje i aplazi čuli do scene na kojoj su se one nalazile.

Voditelj Igor Karadarević je proglasio pobednika

Jasmina Stolić u žiriju

Nakon nastupa su istakle da nisu imale tremu i da su zadovoljne kako su uradile svoj zadatak. Razočaranje, posle saznanja da nisu pobedile, kod njih nije bilo prisutno, a kako je rekla Đurđina Marunić, šansa se pruža i sledeće godine.

Navijači nakon završetka takmičenja

Inače, takmičenje ''Srbija u ritmu Evrope'' direktno je prenosila Prva televizija.

Poslušajte kako su navijali Srbobranci, Turinci i Nadaljčani:

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner