Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Zoran Radivojević dao krv čak 100 puta!

Povodom 14. juna, međunarodnog dana dobrovoljnih davaoca krvi Crveni krst opštine Srbobran organizovao je prijem u Lovačkom domu za humane ljude koji su u prethodnih godinu dana pet ili više puta dali krv.

Uručena su priznanja i zahvalnice za pet, deset, 20, 35, 50, 75 i 100 davanja. Sekretar lokalnog Crvenog krsta Zoltan Bergel kaže da se sa trocifrenim brojem davanja posebno istakao Zoran Radivojević.

    - Imali smo čak 12 njih sa 75 davanja krvi, četvoro od 50, trinaestoro njih je bilo sa 35 davanja, dvanaest sa 20 davanja, jedanaestoro osoba od deset davanja i 16 ljudi koji su pet puta dali dragocenu tečnost – ističe Bergel i dodaje da su se nagradama zahvalili i ohrabrili ih da i dalje učestvuju u ovakvim akcijama.

Sekretar Zoltan Bergel

Inače, sledeća redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi će u Srbobranu biti organizovana u prvoj nedelji avgusta.

Na pitanje kada će biti dodeljeni paketi pomoći odgovara da su pre dva meseca dobili dopis iz Crvenog krsta Srbije da je u toku nabavka za korisnike narodne kuhinje, ali za sada još ništa nije realizovano.

    - To će se najverovatnije desiti u letnjim mesecima. Biće 300 paketa, a biće više članova porodice koji će dobiti po dva paketa. Imamo svoje kriterijume po kojima ih delimo – zaključuje Bergel.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner