Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Srbobrancima pripala prva tri mesta na 5. takmičenju u kuvanju kotlića

Peto izdanje srbobranskog takmičenja u kuvanju kotlića održano je na hipodromu u subotu, 17. juna 2017. godine, a učestvovale su ukupno 32 ekipe.

Nadmetali su se timovi iz Mađarske, tačnije Đera, zatim Gornjeg Milanovca, Bečeja, Budisave, Nadalja, ali ih je, naravno, najviše bilo iz Srbobrana. Broj osoba u jednoj ekipi nije ograničen. Svaki tim dobio je 2,5 kilograma svinjskog mesa, majicu, drvo za loženje, hleb i šator.

Nakon tri sata kuvanja, tročlani žiri u sastavu Juraj Macković, Endre Gujaš i Imre Gavlik odlučio je da je najbolji kotlić kuvala ekipa Maje Knješko iz Srbobrana, odmah iza bila je njena sugrađanka Emina Seleši sa svojim timom, a treće mesto zauzeli su Dragan Nađ i njegova družina, takođe iz mesta domaćina ovog takmičenja.

Udruženje ''Citadela'', inače organizator takmičenja u kvanju kotlića, rasprodalo je svinjski i juneći paprikaš koji su kuvali na licu mesta i čija je cena bila po 300 dinara, a mogao je da se pojede u šatoru sa 200 mesta ili ponese kući.

Organizovano je i takmičenje za decu, gde su mališani vijali prase, a ko ga je uhvatio, bilo je njegovo. Tu su bile i igre sa šapurikama, kao i trčanje u džaku. Odrasli su, između ostalog, povlačili konopac, a za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši ''Cipovka'' koji su obilazili učesnike, i duo Tibor Tot i Laslo Vajda koji su svirali u šatoru.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner