Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Manifestacija ''Kamp bez granica'' u Kanjiži za srednjoškolce u dva termina

U okviru projekta Pokrajinske vlade pod nazivom ''Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini'', Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centar za mlade ''Ana i Bastian'' iz Kanjiže organizuju manifestaciju ''Kamp bez granica, Kanjiža 2017'' čiji je prvenstveni cilj afirmacija pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanje međusobnog suživota zajednica sa teritorije AP Vojvodine.

Osnovna ideja potprojekta jeste pružanje prilike učenicima srednjih škola s teritorije cele Vojvodine da se u okviru dva četvorodnevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja. Specifičnost ovog potprojekta ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju u projektu, čime jačaju međusobnu povezanost i poverenje.

Kamp je zamišljen kao mesto na kome će, pored nadmetanja, biti organizovan prateći program i kreativne radionice s ciljem međusobnog upoznavanja, prevazilaženja etničkih predrasuda i jačanja međunacionalnog poverenja.

Manifestacija ''Kamp bez granica, Kanjiža 2017'' će se održati u dva termina u periodu od 18. do 21. juna i 23. do 26. juna 2017. godine u Kanjiži. U dva četvorodnevna kampa učestvovaće blizu 150 učenika i njihovih profesora iz 16 srednjih škola s teritorije AP Vojvodine.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner