Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Počinje sekcija za darovitu decu iz opštine Srbobran

Sekcija za darovitu decu, koju će pohađati učenici četvrtog i nekoliko njih iz trećeg razreda, svih osnovnih škola u opštini Srbobran i koja će funkcionisati po NTC sistemu počinje u ponedeljak, 19. juna 2017. godine u 11 časova u Osnovnoj školi ''Jovan Jovanović Zmaj'' i trajaće do kraja ovog meseca.

Procenu nadarenosti kod dece radile su njihove učiteljice, a izabran je uzrast od deset i 11 godina, jer se smatra da je on najbolji za ovakvu vrstu sekcije. Predavači će biti psiholozi Lidija Banković i Anamarija Vojvodić, učiteljice Snežana Stanojev i Sonja Stojanović, kao i defektolog Ivana Vujić. One su, naime, najbolje uradile domaći zadatak koji je poslao stručni tim NTC, a koji je zainteresovanima prosledila koordinatorka ovog programa u opštini Srbobran Tijana Tipura, iz Udruženja ''Jačanje svesti''.

Ona poručuje da je ranije održan seminar za 60 polaznika finansiran od strane lokalne samouprave, gde su se našli učitelji, vaspitači i stručni saradnici iz sve četiri osmoletke sa teritorije opštine, ali i da se još deset njih iz Udruženja za pomoć MNRO ''Biser'' prijavilo individualno.

    - Nakon odslušanog seminara, predavač dr Ranko Rajović me je postavio za koordinatora NTC programa. Domaći zadatak koji sam prosledila radili su svi koji su voljni da se usavršavaju i primenjuju ovaj sistem u svojoj nastavi – ističe Tipura.

Kako kaže, pomenute sekcije za darovitu decu po NTC sistemu već postoje u svim većim gradovima Srbije, a radiće se po radnim sveskama koje oni dostavljaju.

    - Deca će na kraju meseca, tačnije 30. juna dobiti diplome o pohađanoj sekciji – naglašava naša sagovornica.

Inače, u planu je i da se od jeseni krene sa realizacijom radionica za svu decu po pomenutom programu, kao i da se otvori njihov centar.

   - Pisala sam projekat pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i zatražila podršku za ove sekcije. Nadam se da ćemo uspeti i da će radionica zaživeti – zaključuje Tijana Tipura.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner