Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Okupljanje srbobranske omladine, vapaj za boljim životom

Sa ciljem razgovora o ujedinjenju pod jednim krovom, gde se niko ne bi delio na stranke, nego bi svi radili za svoje mesto, srbobranska omladina i svi zainteresovani će se okupiti na Trgu slobode, odnosno u parku u četvrtak, 6. aprila od 19 časova.

Ujedinitelj Srbobranaca, kako se predstavlja Radoslav Subić poručuje da to neće biti nikakav protest protiv vlasti i određene stranke, jer to po njemu nije rešenje, već razbuđivanje ljudi i vapaj omladine za boljim životom.

    - Krivo nam je što kao studenti ne možemo da nađemo posao i zaradimo sebi za džeparac, a i kad ga nađemo, dnevnica je premala. Nismo u mogućnosti da zasnivamo porodice i proputujemo svetom, roditelji nas hrane, plaćaju astronomske račune, porodice se raspadaju, društvo beži po belom svetu i ništa se ne preduzima povodom toga – kaže Subić i dodaje da svi gledaju u pravcu Beograda, prestonica u više pravaca, a retko ko gleda ovde i sada iako smo tu, živi i zdravi.

Kako kaže naš sagovornik, jedini spas je u zadrugama koje se ruše, a u njima treba da smišljamo i ostvarujemo svoje zamisli.

    - Potrebno je da razgovaramo o tome šta nedostaje našoj opštini, o stvaranju srbobranskog proizvoda bilo koje vrste. Možda je ''Elan'' propao, ali mi nismo. Želimo da  diskutujemo o umetnosti i znanjima, planiranju različitih aktivnosti i da ustanovimo dan u mesecu kada bi se svi zainteresovani okupljali i borili da sve ovo zaživi. Srbobran zaslužuje sve naše napore da ga dignemo iz pepela – navodi Radoslav Subić i ističe da je potrebno da se pridruže i zagovornici politike SNS  sa lokala i da svi kao neutralni učesnici razgovaraju o konkretnim rešenjima.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner