Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Pomoć na daljinu, reakcija na brzinu

Starija lica kojima je potrebna nega i briga imaju opciju da koriste model zaštite, tačnije teleasistenciju (pomoć na daljinu) koja predstavlja socio-medicinsku uslugu preko koje se putem telekomunikacione opreme omogućava sigurnost u svakom momentu i to 24 časa, rečeno je na prezentaciji kompanije ''Kontakta'' u prostorijama Centra za socijalni rad u Srbobranu, 28. februara 2017. godine.

Ta oprema se sastoji od malog uređaja koji koristi mobilnu telefoniju, a sadrži GPS tehnologiju i satelitsko navođenje. Na spravi se nalazi takozvano dugme spasa i pritiskom na njega putem mreže se uspostavlja kontakt, a tada se operaterima, koji su stručno osposobljeni, pojavljuje korisnikov medicinski karton i koordinate gde se on nalazi. Veza se ne prekida dok se problem ne reši.

Kako kaže Maja Fatić iz kompanije ''Kontakta'' koja pruža ove usluge, njihovi korisnici se osećaju sigurnije u svakom smislu.

    - U zavisnosti od situacije u kojoj se osoba nalazi, hitna pomoć izlazi na naš poziv. Mi prethodno dobijemo brojeve telefona ljudi koji su najbliži ugroženima i koji imaju ključ od kuće našeg korisnika, što je vrlo bitno kada se radi o zdravstvenoj krizi – poručuje Fatićeva i dodaje da su česte i psihološke krize gde njihovi operateri razgovaraju sa tim osobama kojima priča mnogo znači u svakom smislu.

Direktorka Centra za socijalni rad Biserka Veselinović kaže da oni poslednjih godina prvenstveno razvijaju usluge namenjene starijoj populaciji koje je u opštini Srbobran negde oko 23 posto.

    - Naš zadatak kao zajednice je da maksimalno razvijemo sve usluge koje treba da doprinesu očuvanju kvaliteta života, a pre svega njihovoj bezbednosti. To radimo kroz klub za dnevni boravak, njihova druženja, razvoj porodičnog smeštaja, zatim je tu pomoć i nega u kući, ali i savremene usluge poput teleasistencije koja je u primeni u našoj opštini kao pilot projekat od prošle godine – konstatuje naša sagovornica i navodi da ta usluga služi pre svega za izbegavanje incidentnih situacija i obezbeđuje sigurnost.

Ona kaže i da je teleasistencija u početku podrazumevala saglasnost lokalne samouprave da se u okviru razvoja usluge kućne nege razvija ovaj model zaštite i mogućnost da ona bude proširena.

    - Prvih deset korisnika je opština podržala u finansijskom smislu, tako da smo mi predložili i dali ciljnu grupu od koje bismo dobili povratne informacije. Nakon svega, možemo reći da su ta lica bila potpuno zadovoljna – podvlači Biserka Veselinović i najavljuje da predstoji razgovor u lokalnoj samoupravi gde će se zajedno sa korisnicima socijalne pomoći obratiti za proširenje ove usluge.

Inače, cena usluge teleasistencije, tačnije malog uređaja koji se koristi je 2.500 dinara na mesečnom nivou sa PDV-om, a kompanija daje značajne popuste ako se neko opredeli za šest ili 12 meseci.

Sva zainteresovana lica mogu za početnu informaciju da se obrate Centru za socijalni rad u Srbobranu, ali i direktno kompaniji ''Kontakta'' pozivom na broj telefona: 011/32-87-183 ili da posete njihov sajt kontakta24.com

Foto: Srbobran danas                                                                                                                                                                                                              

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner