Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Besplatan ginekološki pregled od 15. marta

Sve žene koje dobiju poziv za besplatan ginekološki pregled koji će početi 15. marta 2017. godine u organizaciji Doma zdravlja ''Dr Đorđe Bastić'' iz Srbobrana bi trebalo da dođu, a taj poziv će dobiti pripadnice lepšeg pola koje nikad nisu bile kod ginekologa.

Dr Snežana Erceg, kaže da su ove godine, uz finansijsku podršku lokalne samouprave,  došli na ideju da se napravi pregled koji bi obuhvatio 1000 žena.

    - Ukoliko odziv ne bude dobar onda ćemo ovim skriningom obuhvatiti žene koje Papa bris nisu radile u poslednje dve do tri godine. Ta dijagnostička metoda je jako bitna zbog prevencije raka grlića materice koji je sve više zastupljen. Može se izlečiti i otkriti na vreme, zato je to razlog da pozovemo žene u što većem broju. Ukoliko se pacijentkinje jave sa tegobama, tada već može biti kasno. Inače, uzimanje Papa brisa nije bolno i veoma je jednostavno – poručila je doktorka Erceg.

Skrining će se raditi svakim radnim danom, sem utorkom, a žene će biti obaveštene pozivnicama koje će dobiti na kućnu adresu. Tu će se nalaziti i kontakt telefon na koji će one moći da se jave u slučaju da ne budu u mogućnosti da dođu na pregled, a lekari će naći način da prime tu osobu u  drugom terminu. Isto tako, ako neka žena ne želi da dođe, trebalo bi da se javi, kako bi se drugoj osobi omogućilo da dođe na pregled.

Inače, predavanje na ovu temu biće u petak, 10. marta 2017. godine sa početkom u 13 časova u velikoj sali Skupštine opštine Srbobran. Dr Snežana Erceg će održati predavanje na temu karcinoma grlića materice, dok će mikrobiolog dr Slađana Golubović govoriti o laboratorijskim aspektima prevencije. Naša sagovornica naglašava da će one biti na raspolaganju da odgovore na sva pitanja i zato pozivaju žene da dođu u što većem broju.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner