Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Tribina o položaju žena u društvu povodom 8. marta

Povodom obeležavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena održaće se tribina pod nazivom "Položaj žena u društvu – dan posle: problemi i dostignuća" u četvrtak, 9. marta 2017. godine u sali Skupštine opštine Vrbas sa početkom u 18 časova u zajedničkoj organizaciji Zavoda za ravnopravnost polova i Opštine Vrbas.

Razgovaraće se o zastupljenosti žena u javnim poslovima, procesima odlučivanja ali i izbornim procesima, zatim kako su one predstavljene u medijima, da li trpe diskriminaciju na radnom mestu, kakav je položaj žena starije životne dobi i marginalizovanih grupa žena.

Organizatori najavljuju i priču o tome zašto su danas u Srbiji diskriminaciji najviše izložene žene, osobe sa invaliditetom i stari ljudi, kakav je položaj žena koje trpe nasilje, koji su pravni izvori njihove zaštite, ali i koliko se primenjuju međunarodni standardi iz oblasti poštovanja ženskih ljudskih prava. Ovo će biti prilika, kažu oni, da se daju konkretni predlozi i sugestije sa aspekta rodne ravnopravnosti koji će doprineti poboljšanju položaja žena i njihovog učešća u javnom životu.

Na tribini će učestvovati direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović, pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman prof. dr Zoran Pavlović, pomoćnica za demografiju i ravnopravnost polova u Pokrajinskom sekretarijatu Svetlana Selaković i predsednica Komisije za praćenje ostvarivanja rodne ravnopravnosti opštine Vrbas Marjana Maraš.

Međunarodni dan žena – 8. mart ustanovljen je kao dan borbe za političku, ekonomsku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner