Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Jedan pregled može da vam spase život

Dom zdravlja „Dr Đorđe Bastić” iz Srbobrana uz finansijsku podršku lokalne samouprave organizuje skrining na karcinom grlića materice. 

Isti će biti sproveden na odseku za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja svakim radnim danom sem utorka i to u periodu od 15. marta do 2. juna 2017. godine.

Skrining podrazumeva preventivne medicinske preglede na izgled zdrave populacije u ovom slučaju žena kako bi se pronašle one osobe koje pokazuju rane znake neke bolesti ili predispoziciju ka nastanku nekog oboljenja.

Preventivnim pregledima će najpre biti obuhvaćene žene koje nisu do sada radile PAPA bris, kao i one žene koje su ga radile pre više godina. Žene će biti pozivane pismenim putem slanjem obaveštenja na kućnu adresu.

U Velikoj sali Opštine Srbobran 10. marta 2017. godine od 13 časova održaće se predavanje na tu temu gde će predavači biti prof. dr Snežana Erceg i dr Slađana Golubović.

Zaposleni Doma zdravlja apeluju na žene da se odazovu pozivu jer jedino dobar odziv može smanjiti procenat oboljevanja od karcinoma grlića materice.

 

 
 
 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner