Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Novak Đoković obnavlja tri igrališta vrtićima u Srbobranu

Fondacija „Novak Đoković” doniraće sprave za obnovu tri igrališta u vrtićima „Pčelica” u Tuku, „Crvenkapa” na Begluku, i „Bambi” koji pripadaju predškolskoj ustanovi  „Radost” u Srbobranu.

Direktorka ove predškolske ustanove, Aleksandra Vrsajković rekla je da su se oni prijavili na konkurs Đokovićeve fondacije za rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata i vrtića i nabavku opreme, i da je od preko 1.400 prijava izabrano 20 projekata, od kojih su svega dva sa teritorije pokrajine Vojvodine, a potpisivanje ugovora bilo je u decembru 2016. godine.

Ona je istakla da su igrališta bila prioritet jer u vrtićima nema fiskulturnih sala, mada vaspitači održavaju telesne aktivnosti sa decom, onoliko koliko im to prostor dozvoljava, dodavši da su sprave od proizvođača „Kalcom” iz Kraljeva testirane tako da će čim vreme dozvoli one biti postavljene, a vrtići će imati lepa i pre svega bezbedna igrališta.

Naglašava da su 2015. godine na konkursu „Zajednici zajedno” prošli sa projektom i dobili tri igrališta u vrtiću „Čuperak” na Vašarištu, „Palčić” u Kaću i u centralnom vrtiću „Snežana”, a zatim su na proleće prošle godine i vrtiću u Turiji obezbedili igralište.

Pored  igrališta, prioritet je zamena postojeće stolarije, PVC stolarijom u još četiri vrtića, na Vašarištu, u Kaću, vrtiću „Barbi” u Skopljanskoj ulici u Srbobranu i u Turiji. Isto tako, mora se rešiti problem sa grejanjem gde je potrebno postaviti kondezacione kotlove.

Aleksandra Vrsajković kaže da u opštini Srbobran ima devet vrtića koji su lepo opremljeni, ali su to sve stariji objekti koji su građeni između pedesetih i osamdesetih godina prošlog veka, da je potrebno dosta ulaganja u njih i dodala da prate aktuelne projekte, posebno one vezane za energetsku efikasnost gde je na konkursu moguće dobiti nove prozore, bolju opremu za grejanje i LED osvetljenje čime bi poprilično smanjili račune za struju.

Inače, predškolska ustanova „Radost”  21. marta slavi 61 godinu postojanja, a decu očekuju razne kulturne manifestacije na kojima će predstavljati opštinu. 

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner