Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Pomoć za penzionere sa primanjima do 25.000 dinara

Svi penzioneri sa teritorije opštine Srbobran čija su primanja manja od 25.000 dinara mogu se zahtevom obratiti opštinskom udruženju penzionera povodom pomoći koju će dobiti iz lokalnog fonda za penzionere koji je u postupku osnivanja, rekla je Ljubica Alargić predsednica udruženja penzionera.

Nakon sastanka sa predsednikom opštine Neškom Čestićem utvrđeno je da je za pomoć potrebno, da u prostorije udruženja podnesu lične podatke, ček kao dokaz da iznos penzije nije veći od pomenute cifre kao i broj telefona za kontakt. Sredstva bi mogla biti u ogrevu, hrani, hemiji, gotovini ili u nekom drugom vidu. O tome će se odlučivati u lokalnoj samoupravi.

Predsednica opštinskog udruženja penzionera Ljubica Alargić rekla je da je u razgovoru sa lokalnom samoupravom zaključeno i da su drva za ogrev najviše potrebna ugroženim penzionerima. Ona je naglasila da je pomoć u bilo kom iznosu za njih uvek dobrodošla i da će gledati da se nađe najbolji način kako bi se zadovoljile njihove materijalne potrepštine.

U Srbobranu živi više od 1.500 penzionera sa primanjima do 15.000 dinara. Udruženje, kaže Ljubica Alargić, se trudi da im pomogne, ali je veliki problem kada neko dođe u januaru i pita da li može sutra da dobije drva za ogrev. To nije moguće jer postoji određena procedura koja se mora poštovati.

Udruženje je započelo  pisanje ogreva za grejnu sezonu u 2017. godini, ali će se prema mogućnostima izlaziti u susret da se dopuni i za tekuću zimu. Vodiće se računa da se svim penzionerima olakša plaćanje koje će biti u nekoliko rata.

Penzioneri iz Srbobrana mogu doći u prostorije udruženja ponedeljkom, sredom i petkom, a oni koji su iz Turije i Nadalja u svoje mesne kancelarije utorkom i četvrtkom. 

 
 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner