Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Više doneto, nego odneto

Srbobran – 20. januar 2017.

U okviru akcije „Ako imaš donesi – ako nemaš odnesi” koja je zaživela u prostorijama Narodne biblioteke u Srbobranu, građani mogu doneti zimsku garderobu, a svi oni kojima je ona potrebna mogu doći i uzeti šta žele, rekla je inicijatorka akcije Milana Gajinov.

Nakon što je održana u mnogim mestima širom Vojvodine, akcija je pokrenuta i u Srbobranu. Milana Gajinov je putem društvenih mreža uputila apel stolarima da pomognu donaciju u vidu pravljenja držača za ofingere na kojima bi stajala doneta garderoba. Pozivu se odazvao Dragan Drapšin, zvani Trke koji je napravio i doneo drveni držač.

Ona je rekla da se ne plaši da li će biti dovoljno građana koji će podržati akciju, jer se već prvog dana odazvalo dosta ljudi.  Ali se pribojava da će one kojima je garderoba neophodna biti sramota da dođu i uzmu ono što im je potrebno. Zbog toga moli sve one koji poznaju ugrožene osobe koje se smrzavaju u ovim hladnim danima, da ih pošalju u prostorije biblioteke da pogledaju šta ima na raspolaganju.

Ideja je da akcija traje dokle god traje zima, a ono što eventualno ostane od garderobe, Narodna biblioteka proslediće udruženju „Biser” ili Centru za socijalni rad.

Na pitanje šta bi mogla da preporuči čitaocima kao literaturu, ona je istakla dobitnicu ovogodišnje NIN-ove nagrade Ivanu Dimić i njen roman „Arzamas”. Popularna je i Jelena Bačić Alimpić sa svojom trilogijom „Kazna za greh”, a tu su i američke književnice Tes Geritsen i Nora Roberts. Ona je naglasila da Narodna biblioteka prati izdavaštvo i da kupuje tražene naslove.

Građani ne moraju da se učlane da bi koristili prostor biblioteke, a na raspolaganju im je ugrejana čitaonica sa velikim izborom dnevne štampe gde mogu da provode svoje vreme.

Radno vreme biblioteke je radnim danima od 7 do 18 i subotom od 8 do 13 časova.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner