Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Simulirataće se požar

OŠ "Vuk Karadžić" u Srbobranu u petak 09.09.2016. godine sa početkom u 9 sati i 45 minuta održaće se pokazna vežba,u kojoj će biti simulran požar u prostorijama škole.

Tom prilikom će svoje veštine i sposobnosti u masovnoj nesreći prikazati zaposleni u školi i učenici zajedno sa vatrogascima, policijom i ekipom hitne pomoći iz Srbobrana.

Pokazna vežba prikazuje način evakuacije đaka i osoblja škole, spašavnje učenika kojima je požar isekao put evakuacije, lokalizaciju i gašenje požara, kao i pružanje hitne medicinske pomoći povređenima i način obezbeđivanja rizičnog područja.

Sirene će obeležiti početak vežbe, s toga se mole građani da se ne uznemire i ne uplaše.

Ovo je prva vežba u nizu, planirane su i drge simulacije masovnih nesreća, sa ciljem da se podigne nivo spremnosti vatrogasaca, policije i hitne medicinske pomoći kao i građanstva.

Građani će moći da posmatraju vežbu sa bezbedne udaljenosti odnosno sa mesta na kojima to dozvole policijske ekipe. Molim se građani da svojim prisustvom ne ometaju rad ekipa i da ne ugrožavaju svoju ili tuđu bezbednost. Pokazna vežba će se održati u petak sa početkom u 9:45.

 
 
 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner