Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

APEL STANOVNICIMA OPŠTINE SRBOBRAN DA VODU KORISTE RACIONALNO

 
Poštovani korisnici, zaposleni u JKP „Graditelj“, Srbobran učinili su sve pripremne radnje na remontu i revitalizaciji bunara kako bi što spremnije dočekali ovo leto, pošto su sve relevantne meteorološke prognoze ukazivale da će prosečne visoke temperature i dužine sušnih perioda dostizati rekordne vrednosti.
Kako su se „nažalost“ ove prognoze ostvarile i u neočekivanom obimu, tako je i prosečna proizvodnja vode (oko 2.000 m3/dan), u toku ovih dana dostizala i vrednost od 4.500 m3/dan. Proizvodni kapaciteti rade blizu svojih projektovanih maksimuma, ali usled značajnog povećanja potrošnje mestimično dolazi do pada pritiska u vodovodnoj mreži u ranim jutarnjim i večernjim satima, a zbog promene brzine i količine protoka u mreži dolazi i do povremenog zamućenja vode.
 
ZBOG SVEGA NAVEDENOG, UPUĆUJEMO APEL STANOVNICIMA OPŠTINE SRBOBRAN DA VODU, KAO RESURS NEOPHODAN ZA NORMALNO FUNKCIONISANjE SVIH AKTIVNOSTI U NAŠOJ OPŠTINE KORISTE RACIONALNO,   DA POKAŽU MAKSIMALNU SOLIDARNOST SA SVOJIM SUGRAĐANIMA KAKO BI RAVNOPRAVNO PODNELI SVE PROBLEME KOJE IMAMO TRENUTNO, A KOJI NAS SIGURNO OČEKUJU U NASTAVKU OVOG LETA.
 
Sa svoje strane, JKP „Graditelj“, Srbobran, učiniće sve da maksimalno angažuje ljudske i materijalne resurse u cilju obezbeđenja neophodnih tehničkih uslova da snabdevanje vodom u našoj opštini bude na optimalnom nivou. 
 
VD Direktor JKP „Graditelj“:
Goran Gligorić,dipl.inž.rud.
 
 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner