Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

NIS donira nevladine organizacije, škole, vrtiće i sportske klubove u Srbobranu sa 5 milona dinara.

U okviru javnog konkursa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS će u 2015. godini finansirati 10 projekta, u opštini Srbobran. Cilj ove donacije je da se, kroz njihovu realizaciju,  unaprede uslovi života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje i doprinese njihovom razvoju.

Kompanija je ove godine izdvojila 5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji Srbobrana. Projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su se prijavila na javni konkurs NIS-a.

            Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Biser“ opštine Srbobran, za projekat "Predstavi se novim znanjem“, u okviru kojeg će organizovati  kreativne radionice: suvenirnica, defektološka i psihološka radionica za decu mađarske nacionalnosti, ekologija i inkluzija dobilo je 300,000.00 dinara.

            Predškolska ustanova „Radost“ za projekat "Zdravlje, radost, igra", u okviru kojeg će postaviti bezbedne sprave, višenamenske penjalice i ljuljaške za igranje dece u dvorištima predškolskih ustanova u Srbobranu, dobila je  650,000.00 dinara

            Fudbalski klub Srbobran za projekat "Obezbeđivanje kvalitetnih uslova za rad i takmičenje sportista u Opštini Srbobran", kojim će rekonstruisati krov svlačionica i svojih službenih prostorija, dobili su 500,000.00 dinara.

            "Srbobranski centar mladih" za projekat "Omladinski klub Srcem“ dobio je 450,000.00 dinara.    

U okviru ovog projekta predviđeno je osposobljavanje prostora Omladinskog kluba koji će predstavljati mesto okupljanja i koje će ponuditi kulturni, informativni i edukativni sadržaj za mlade.

            Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Srbobran za projekat "Fizička aktivnost – Energija zdravlja" dobilo je 300.000,00 dinara.

Projektom su predviđeni preventivni pregledi građana koji su na neki način van sistema, kao i aktivnosti predavanja, radionica i takmičenja za učesnike na projektu

            Fudbalski klub „Mladost“ za projekat "Zamena krovnog pokrivača i postavljanje izolacije ispod krova na objektu svlačionica" dobio je 600,000.00 dinara

            Mesna zajednica Srbobran za projekat "Izgradimo deci igrališta“ dobila je 800.000,00 dinara.

Projekat MZ Srbobran predviđa izgradnju jednog dečijeg igrališta prilagođenog za decu mlađeg uzrasta u romskom naselju „Gedanka“

            Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“ za projekat "Edu-vrt" dobila je 500.000,00 dinara.

Oni projektom predviđaju oplemenjivanje školskog dvorišta izgradnjom ekološko-edukativnog prostora za decu i učenike na otvorenom, bezbednom i zaštićenom prostoru u cilju edukacije i zabave.

            Udruženje "Beljanska bara" za projekat "Biti fin je in (da-ja volim Turiju)“ dobilo je 400.000,00 dinara.

Projektom je predviđen uređenje javnog prostora postavljanjem klupa za sedenje, kanti za smeće i info panoa u Turiji.

            Osnovna škola „Vuk Karadžić“ za projekat “Više od igre” dobila je 500.000,00 dinara.

Ova škola će urediti deo školskog prostora (adaptacija montažno-demontažne tribine uz sportski teren, kao i stepeništa na đačkom ulazu).

NIS već sedmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici. U program je do sada uloženo gotovo 800 miliona dinara i realizovano više od 600 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

U okviru javnog konkursa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS će u 2015. godini finansirati ukupno 152 projekta, sa ciljem da se, kroz njihovu realizaciju,  unaprede uslovi života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje i doprinese njihovom razvoju.

Kompanija je ove godine izdvojila 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Kanjiže i Srbobrana. Projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su se prijavila na javni konkurs NIS-a.

Od 1.225 prijavljenih, komisija je, prema unapred utvrđenim kriterijumima, izabrala projekte vodeći računa da budu podržane inicijative iz pet oblasti: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama. Kao i u prethodnim godinama, kriterijumi za izbor su bili: značaj rešavanja problema za lokalnu zajednicu, uključenost lokalne zajednice u sve faze projekta, opravdanost budžeta u odnosu na predložene aktivnosti, relevantnost problema kojima se projekat bavi u odnosu na potrebe lokalne zajednice i usklađenost postavljenih ciljeva, predloženih aktivnosti i očekivanih rezultata.

Rok za realizaciju projekata je 31. decembar 2015. godine, a kompletni rezultati konkursa javno su objavljeni na internet adresi http://zajednicizajedno.nis.eu/izabrani-projekti, kao i na sajtovima lokalnih zajednica.

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner