Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Skupština zasedala u utorak 21. aprila.

   

Održana je 26. po redu sednica, nakon više od dve godine u prepodnevnim satima.

Odbornicima je trebalo oko jedan sat da rasprave i obrade deset tačaka dnevnog reda, ovako efikasan rad  je, kažu, u dobroj pripremi sednice.

Sednicom je predsedavao Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran, a sednici su prisustvovali i predsednik opštine Zoran Mladenović, njegova zamenica Slobodanka Gradinac, kao i pomoćnici predsednika opštine Đorđe Stepanov i Marko Lutkić, članovi Opštinskog veća kao i pojedini direktori javnih preduzeća.

Na početku zasedanja, skoro bez bilo kakve rasprave i dopune dnevnog reda, usvojen je zapisnik sa prethodne 25. sednice Skupštine opštine Srbobran.

Odbornici su usvojili prve izmene Programa poslovanja JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju Opštine Srbobran“ za 2015. godinu, potom, prve izmene i dopune Godišnjeg programa poslovanja JKP „Graditelj“ Srbobran za 2015. godinu, kao i druge izmene i dopune Godišnjeg programa poslovanja JKP „Graditelj“ Srbobran za 2015. godinu.

Skupština je na sednici u utorak usvojila i Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran za prethodnu godinu i donela Godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran za  2015. godinu. Bez rasprave je data i saglasnost na odluku o dopuni Statuta JKP „Graditelj“, kao i informacija o razrešenju direktora JKP „Graditelj“ Dragoljuba Bankovića, koji je podneo ostavku na ovo mesto. Na njegovo mesto, u svojstvu vršioca dužnosti, Skupština opštine Srbobran je imenovala Gorana Gligorića, rudarskog inženjera i dugogodišnjeg radnika Naftne industrije Srbije. Najviše rasprave se vodilo upravo na ovoj tački dnevnog reda. Obrazloženje predloga kandidata za vršioca dužnosti direktora JKP Graditelj dao je Zoran Mladenović, predsednik Opštine Srbobran.Na ovu temu govorili su između ostalih i odbornici Branko Gajin i Džekov Đorđe.

O razlozima zašto treba podržati Gorana Gligorića za vršioca dužnosti direktora govorio je i Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran.

Kao i obično, sednica je okončana odborničkim pitanjima.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner