Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

''Ruka spasa'' predala Centru za socijalni rad preko 50 paketa za decu

Udruženje žena ''Ruka spasa'' na čelu sa Savkom Lazić predalo je srbobranskom Centru za socijalni rad u sredu, 29. novembra 2017. godine preko 50 paketa koji će biti dodeljeni deci korisnicima socijalne pomoći prilikom podele novogodišnjih paketića.

U njima se uz slatkiše, nalaze i kape i šalovi koje su isplele članice ''Ruke spasa''.

Predsednica Savka Lazić je u razgovoru sa direktorkom socijalne ustanove iz Srbobrana Biserkom Veselinović i prvim čovekom lokalne samouprave Radivojem Paroškim otkrila da udruženje na čijem je čelu ima u planu da od Nove godine svaka porodilja iz opštine od žena koje se okupljaju u ''Ruci spasa'' dobije na poklon kape, čarape i rukavice namenjene novorođenčetu.

    - Isto tako, želimo da obuhvatimo i jedan deo dece Kosova i Metohije, pa da i njima ištrikamo i pošaljemo kape i šalove – poručila je Savka, a predsednik Paroški se nadovezao na tu ideju sa predlogom da se možda i otputuje u južnu srpsku pokrajinu.

Kako je rekao, Južnobački okrug ima praksu da se preko načelnika određene opštine organizuju, obezbede pomoć i otputuju na Kosmet.

    - To je dosta dobra ideja, a videli bismo šta još, pored tih poklona, možemo da odnesemo našem narodu dole – predložio je Radivoj Paroški.

Lazićeva se zahvalila direktorki Centra za socijalni rad i lokalnoj samoupravi i istakla da su ona i njene saradnice deo paketa spremile za decu korisnike socijalnih usluga, ali i za Društvo ljubitelja ručnih radova iz Srbobrana koje priprema podelu paketića za Mikulaš, pa su žene iz ''Ruke spasa'' htele da im pomognu u tome.

Direktorka Biserka Veselinović se zahvalila u ime ustanove na čijem se čelu nalazi, ali i dece koja će nositi kape i šalove.

    - Vaši paketi, radovi i vreme koje ste izdvojile biće pridruženi novogodišnjim paketićima koje uvek obezbeđujemo za oko 300 mališana. A zahvaljujući tome što paketi Udruženja imaju logo ''Ruke spasa'' znaće se ko ih je napravio – navela je Veselinović.

Ni predsednik opštine Radivoj Paroški nije štedeo na pohvalama i odavanju priznanja za nesebičan rad i trud ovih žena.

    - Lokalna samouprava u okviru svojih mogućnosti podržava sve dobre ideje i akcije. Možda bi ta podrška trebala da bude još jača, ali sada smo u periodu kada se javlja određeni broj nevladinih organizacija i udruženja koja tek treba da se pokažu, a vi već jeste. Mislim da ćemo upravo kroz određene konkurse kojih će biti i dogodine omogućiti najboljim organizacijama da dođu do izražaja i budu materijalno podržani, jer je to nešto što ova sredina daje, a za uzvrat dobija mnogo – zaključio je šef lokalne samouprave.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner