Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Svi đaci prvaci opštine Srbobran dobili nove školske torbe

Đaci prvaci iz svih škola u opštini Srbobran su u sredu, 25. oktobra 2017. godine dobili nove školske torbe koje su donacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i lokalne samouprave, a uručili su im ih predsednik opštine Radivoj Paroški i član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Zoran Mijić.

Pokrajina je obezbedila 100 anatomskih školskih torbi, dok je opština obezbedila sredstva za još 44 kako bi ih imali svi učenici prvih razreda iz Srbobrana, Turije i Nadalja. Prvi čovek opštine istakao je da su one stigle sa zakašnjenjem iz opravdanih razloga.

    - Međutim, deca su zadovoljna i srećna, torbe su kvalitetne i koristiće  u svakom slučaju – kazao je Paroški.

Kako je poručio, pored niza mera koje je obezbedila lokalna samouprava, od subvencionisanja užine za decu do obezbeđenja školskog pribora i raznih potrepština kada se radi o socijalno ugroženim porodicama, uskoro će krenuti i gradski školski autobus koji će prevoziti decu iz celog Srbobrana u dve osnovne škole i Gimnaziju.

    - Mislim da je to jedan dobar vid omogućavanja lakog, bezbednog i brzog dolaska dece u škole i nazad kući. Verujem da će im to pomoći – istakao je Radivoj Paroški.

Inače, za Dan škole ''Jovan Jovanović Zmaj'', 25. novembar planirano je svečano otkrivanje biste ovom velikom pesniku i lekaru. Podsetimo, bista dugo nije bila na svom mestu, jer je ukradena pre nekoliko godina.

    - Zalaganjem škole, direktorke i lokalne samouprave uspeli smo da ponovo postavimo bistu i to je zaista jedan lep čin. Zbog neodgovornog i bahatog ponašanja pojedinaca ona je bila ukradena, a sada je vraćena i obnovljena. Učinili smo dodatni napor da obezbedimo bistu. Naime, postavljene su kamere i mislim da ćemo tako uspeti da zaštitimo ono što pripada školi – naglasio je predsednik opštine Srbobran.

Ova obrazovna ustanova je od Pokrajine dobila i preko dva miliona dinara za određene investicione radove.

    - Prvobitno je dobijeno oko pet miliona dinara za energetsku efikasnost u školu, tačnije za zamenu dotrajalih prozora i ova škola je zaista racionalno potrošila taj novac. Na kraju je vratila ostatak para koji nije potrošen i to je prepoznato u Pokrajinskoj vladi – zaključio je Radivoj Paroški.

 

 

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner