Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Stiže jednokratna pomoć: Ukupno 30 tona hrane za socijalno ugrožene u opštini Srbobran

Jednokratna pomoć u vidu 18 tona krompira i 12 tona luka biće dodeljena građanima opštine Srbobran lošijeg socijalnog standarda najkasnije tokom sledeće nedelje, rekla je direktorka Centra za socijalni rad Biserka Veselinović.

Svi će dobiti po jedan džak pomenutih namirnica, osim porodica sa više članova kojima će pripasti dva džaka krompira. Pomoć bi trebala da bude raspoređena na adrese oko 500 i 550 porodica. Inače, lokalna samouprava je za ugrožene obezbedila i novčana sredstva u iznosu od 800.000 dinara.

Direktorka Biserka Veselinović poručuje da prvi put ove godine postoji jednokratna pomoć značajnijeg obima sa lokalnog nivoa koja će biti dodeljena širokoj grupi korisnika.

    - Tu spadaju stanovnici lošijeg socijalnog standarda, delom korisnici socijalne novčane pomoći, lica koja su kroz proces radne aktivacije bila na dobrovoljnim humanim radovima, kao što je zasad drvoreda ka Vrbasu, radovi u Turiji i Nadalju...dakle jedan mešoviti izbor korisničke grupe koja će dobiti jednokratnu pomoć u skladu sa odlukom lokalne samouprave i sa uvećanjem budžeta za tu namenu – navodi ona.

Jednokratna pomoć - Biserka Veselinović (levo)

Utorak, 17. oktobar bio je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, a kako kaže Biserka Veselinović, ustanova na čijem je čelu se trudi da svake godine aktivnostima na nivou lokalne samouprave da doprinos i značaj tom danu i  osvesti sve koliko je život u današnje vreme za pojedine porodice i pojedince težak.

    - Pre svega kada je u pitanju taj osnovni parametar koji označava siromaštvo – hrana. Već četiri godine nakon obavljenih javnih nabavki opština obezbeđuje najranjivije grupe stanovnika osnovnim životnim namirnicama. Imamo potpune podatke i trudimo se da imamo socijalnu kartu svih građana. Ono što je za naredni period značajno je priprema snabdevanja ogrevnim drvetom jednog dela porodica gde postoji rizik od smrzavanja, tako da ćemo kroz te aktivnosti na neki način obezbediti standard građanima u narednom periodu – otkriva naša sagovornica.

Direktorka Centra za socijalni rad je govorila i fasadnim radovima na prihvatnoj stanici koja im je data na upravljanje od strane lokalne samouprave.

    - Ona služi za prihvat ugroženih lica, pre svega u toku zimskog perioda. Zahvaljujući projektima investirali smo već dosta sredstava. Jako se radujemo, kuća je veoma primerena potrebama najugroženijih, ali sada kad uradimo i taj fasadni deo, imaćemo lepu sliku uređenog prostora koji će služiti namenski – završava Veselinović.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner