Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Deca iz svih škola u opštini trčalа povodom Dana oslobođenja Srbobrana

Centar za sport i turizam opštine Srbobran i ove godine je u utorak, 17. oktobra povodom Dana oslobođenja Srbobrana organizovao ''Ulične trke 2017'', a na tradicionalnoj manifestaciji učestvovalo je preko 400 dece iz svih škola sa teritorije opštine koji su se po sunčanom danu nadmetali na trasi, prilagođenoj uzrastima učenika.

Osnovci i srednjoškolci iz Gimnazije Svetozar Miletić trčali su na 200, 400, 600, 800, odnosno 1.000 metara, a početak za one najstarije bio je od ulice Hajduk Veljka 48, potom se nastavilo pored sportske hale, ispod mosta i Zmaj Jovinom ulicom pa sve do Trga Republike gde se nalazio cilj.

Prvih troje plasiranih u svakoj katergoriji su nagrađeni diplomama, a svi koji su se našli među prvih deset na kraju trke dobili su majice.

Direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran Slobodan Subić za naš radio priznaje da je izuzetno zadovoljan celokupnim danom, ali i time što je vreme poslužilo.

    - Imali smo u vidu da je baš 19. oktobra kada je Dan oslobođenja ranijih godina bilo loše vreme i da se preklapa više manifestacija, pa smo sada u saglasnosti sa drugim ustanovama Ulične trke organizovali dva dana ranije. Mogu slobodno da kažem da je ovo bila jedna od najmasovnijih uličnih trka do sada. Imali smo dobru saradnju sa svim školama, a želeo bih da im se ovom prilikom zahvalim, kao i nastavnicima fizičkog vaspitanja, Atletskom klubu Srbobran i svim drugim institucijama koje su pomogle organizaciju i održavanje ovih trka – poručio je Slobodan Subić.

Kako kaže naš sagovornik, najvažnije je da su na kraju sva deca i učenici zadovoljni.

    - Videli smo šta je to što je možda nedostajalo, tako da ćemo narednom periodu sigurno ovu trku podići na viši nivo – istakao je direktor Centra za sport i turizam.

Priliku da prisustvuje ovoj sportskoj manifestaciji nije propustio ni predsednik opštine Radivoj Paroški koji je došao da pozdravi sve učenike.

    - Ovo je prelep dan, vidim na dečijim licima da su radosni, a radosni smo i mi. Srbobran nekako  uvek živne kada je mladost na okupu i ovo je zaista lep događaj koji upotpunjuje i obeležavanje Dana opštine. Sve pohvale idu na račun škola i njihovih đaka, i naravno Centra za sport i turizam. Nadam se da će ovo biti tradicija koja će se još dugo upražnjavati – istakao je Paroški.

Građani Srbobrana su bili prijatno iznenađeni kada su videli da se nešto dešava u njihovom mestu i da sve vrvi od dece.

    - Svaki put kada nešto organizujemo bilo je očigledno da su naši sugrađani vrlo zadovoljni jer se okupe pa se tada oseti neka vrsta zajedništva. Lokalna samouprava čini sve da kroz razne sadržaje privučemo ljude koji mogu da donesu jednu živost Srbobrana, što nama fali i mislim da ćemo uspeti i u buduće da sa ovim entuzijastima, onima koji imaju dobru volju i žele da Srbobran bude jedna sredina za svaku pohvalu – završio je prvi čovek opštine.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner