Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Dvostruko priznanje za MK ''Woodstock'': Nagrada za najbolju atmosferu i poziv kompanije za dalju saradnju oko pravljenja ajvara

Otišli su tiho, a vratili se sa nagradom za najbolju atmosferu na takmičarskom štandu i pozivom za dalju saradnju sa kompanijom ''Foodland'', odnosno njenim brendom ''Bakinom tajnom''. Članovi moto-kluba ''Woodstock'' su, po svim merilima, dostojno predstavili opštinu Srbobran u dalekoj Sokobanji na finalu jedinstvene gurmanske manifestacije i karavana ''Izađi mi na teglu'' održаnom u subotu, 14. oktobra 2017. godine , što potvrđuju i pomenuta priznanja.

Predrag Peđa Mavrenski, Dragana Jakovljević, Sava Černić, Bora Kurjački, Željko Čavrak Čaki, Boban Roki Bogdanović, Miško Duša, Baki Imre, Elizabeta Mavrenski, Jovan Jova Ergelašev i Jovan Gala Medurić (MK ''Kneževina'' Turija), činili su jedanaestorku koja je pred ljudima iz cele Srbije koji su se tog dana nalazili u Sokobanji osvetlala obraz Srbobrancima i uklonila sve predrasude o bajkerima. Bili su jedina ekipa koju su činili ljubitelji dvotočkaša, pa su kao takvi, u svojoj već prepoznatljivoj opremi, bili jedinstveni i posebni u odnosu na ostalih 29 timova pristiglih iz svih krajeva naše zemlje.

Prolaznici su malo-malo pa zastajali ispred njihovog štanda, nakićeni osmehom uz poneku pošalicu, a dosta njih je izvadilo mobilne telefone da ih fotografiše i ovekoveči neobičnu sliku -  motocikliste koji prave ajvar. Ništa manje zanimljiv nije bio ni prizor koji je viđen na stolu njihovog štanda, tri paprike koje voze motore.

Nećemo lagati ako kažemo da su se novinarske ekipe otimale za njihovu reč i dobar kadar, pa ste potpredsednika MK ''Woodstock'' Predraga Mavrenskog te večeri mogli da vidite i čujete sa više televizijskih kanala.

Međutim, naši bajkeri su uradili i mnogo za samu promociju opštine Srbobran. Na njihovu inicijativu, na finale takmičenja ''Izađi mi na teglu'' doneli su pano i promotivni materijal koji govori o geografskom položaju, industrijskim zonama, turizmu i manifestacijama naše opštine, kao i o parku prirode Beljanska bara. Ništa od toga nije bilo da se vrati nazad, jer je sve razgrabljeno. 

Inače, tokom čitavog trajanja programa sa postavljenih zvučnika dopirala je muzika, a učesnici su primetno bili najveseliji kada su se sa bine čuli taktovi večnih hitova koje je izvodio tamošnji bend.

Dok su publiku folklorom zabavljali članovi kulturno-umetničkih društava, pešačkom zonom širio se miris ajvara, koji je kasnije svako mogao da proba. Ekipe su sa zadovoljstvom ponudile svoj proizvod, a gotovo niko nije odoleo da ne degustira ajvar iz Leskovca, Niša, Požarevca, Kruševca, Valjeva, Subotice...i naravno Srbobrana. Naši bajkeri su kao i uvek bili originalni, pa su u ponudu uvrstili i kobasice koje su pekli nakon ajvara.

Kada su posle osam sati od početka celodnevnog programa na red došla i proglašenja najboljih u više kategorija, svi su se sjatili oko bine sa kojih je voditeljski par koji su činili Ljiljana Vukotić i Vuk Rosandić prozivali šampione. Na red je došao i da se bira ekipa koja je pravila najbolju atmosferu na štandu, a po ovom dvojcu, dileme nije bilo. Ubedljivo i bez konkurencije najzanimljiviji i najveseliji bili su članovi srbobranskog Moto-kluba ''Woodstock''! Praćeni aplauzima i simpatijama prisutnih, jedini bajkeri na ovom takmičenju imali su svojih pet minuta slave, a pripala im je i nagrada u vidu dva paketa ajvara kompanije ''Bakina tajna''.

Upravo pomen ovog brenda kompanije ''Foodland'' doneo je neočekivano lepu vest našim predstavnicima. Naime, predstavnik ''Bakine tajne'' je nešto nakon proglašenja pobednika, gde je prvo mesto osvojila ekipa ''Frau Gabrijela'' iz Kanjiže, prišao Predragu Mavrenskom i uz reči da su bili njihovi favoriti i da želi da zajedno sa njima dalje šire priču sa ajvarom pružio vizit kartu sa kontaktom i pozivom da ostvare saradnju. Šta će se izroditi iz ovoga, videćemo, ali ostaje samo ponos na naše ovogodišnje predstavnike.

Članovi Moto-kluba ''Woodstock'' koji su bili deo ekspedicije u Sokobanji se zahvaljuju lokalnoj samoupravi, uz nadu da su dostojno i u dobrom svetlu promovisali i prezentovali opštinu Srbobran.

Foto: Tamara Gajinov i Darko Vujinović

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner