Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Mladost-Radost na krilima mladog Živkova stigla do novog trijumfa

Plan je ostvaren! Mladost-Radost uspela je da osvoji sva tri boda nakon duela sa ekipom Budućnosti iz Savinog Sela, a najzaslužniji za pobedu na domaćem terenu od 2:1 (2:1) bio je još uvek maloletni Dejan Živkov koji je u ''blic-krigu'' u roku od tri minuta dao oba gola za klub čije boje brani i tako doneo radost saigračima i navijačima u susretu koji se odigrao u okviru 3. kola Međuopštinske lige u nedelju, 24. septembra 2017. godine.

Srbobranci sasvim zasluženo mogu da uživaju nakon ove pobede. Bili su konkretniji od gostiju u plavim dresovima i imali mnogo više prilika da ostvare i ubedljiviji trijumf od onog koji je bio ispisan na kraju meča. Pa ipak, počelo je dobrom situacijom za Budućnost kada se njihov fudbaler našao sam pred  golmanom Omčikusom, ali početni rezultat se nije promenio. Deset minuta kasnije izabranici stratega Zorana Mijića zatresli su prečku i tako objasnili klubu iz Savinog Sela ko je glavni na ovom terenu. Pretnja nije uplašila plave koji su uzvratili iz slobodnog udarca, gde lopta na sreću domaćih pristalica ipak nije završila u mreži. Na isteku prvih pola sata igre, posle gužve pred golom Budućnosti, Mladost-Radost stiže do prednosti. Suparničkog golmana savladao je mladi Dejan Živkov i tako samo nagovestio ono što će se desiti svega tri minuta kasnije.

Čuvar mreže ekipe iz Savinog Sela bio je uspešan prilikom prvog udarca Rajčuraca, ali njegovu sreću je još jednom pokvario pomenuti Živkov koji ga je nadmudrio i u 33. minutu povećao rezultat na 2:0. Međutim, ubrzo je i domaći golman Petar Omčikus kapitulirao posle kontre gostiju koji su tako smanjili na 2:1. Pred kraj prvog dela utakmice, viđen je lob kojim su Srbobranci pokušali da odu na odmor sa većom razlikom, ali odbrambeni igrač Budućnosti je loptu koja je išla u mrežu izacio glavom skoro pred gol-linijom.

Nastavak utakmice doneo je i nastavak dobre partije belo-crvenih sa Rajčura. Već posle nekoliko minuta viđena je situacija koje je obećavala još jedan pogodak na konto domaćina, međutim ''bubamara'' je odskočila i dobra prilika je otišla zajedno sa loptom visoko preko prečke. Na pola sata pred kraj ove fudbalske bitke malobrojni navijači videli su šansu koju su imali njihovi ljubimci predvođeni kapitenom Dejanom Vidakovićem, ali fudbaler Budućnosti ponovo atraktivno interveniše ispred gola. Za kratko vreme na travnatom tepihu stadiona u Srbobranu ukazane su još dve prilike za Mladost-Radost koje nisu pretvorene u pogotke. Uzdasi su se čuli i kada su domaćini imali šut sa distance ali i u momentu kada je lopta već otišla iza leđa čuvara mreže kluba iz Savinog Sela, mada samo pored stative.

Mladost-Radost igrala je u sastavu: Petar Omčikus, Darko Konatar, Đorđe Romanov, Miroslav Tepić, Bojan Živanović, Ervin Hodonicki, Dejan Vidaković (k), Viktor Tot, Dejan Živkov, Goran Ćika, Radoslav Topalov.

Na klupi su bili: Miloš Drača, Darko Filipović, Marko Mekić, Luka Mirković, Milan Stanaćev, Đorđe Golupski, Jovan Sadžakov.

Srbobrance sada očekuje megdan sa ekipom Tomislavca u gostima koji će se odigrati u nedelju, 1. oktobra sa početkom u 16 časova.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner