Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Akademik počistio Solnok sa terena!

Košarkaši Akademik naneli su ubedljiv poraz mladom timu mađarskog Solnoka! Konačni rezultat ove pripremne utakmice koja je odigrana u Srbobranu u subotu, 23. septembra 2017. godine glasio je 95:67 (50:43) za pulene Jovice Andrića.

Svega dve nedelje ostalo je do početka sezone u Drugoj ligi Srbije gde će se takmičiti i srbobranski klub, a period do njenog starta se koristi za uigravanje tima u prijateljskom odmeravanju snaga.

U prvom poluvremenu na terenu Hale sportova viđena je lepa košarka sa puno trčanja, dok su Srbobranci u drugom delu umrtvili tempo, stali u kombinovanu odbranu i lagano slavili u ovom susretu.

Kako je za naš radio poručio trener Andrić, čitava ekipa imala je zapažen učinak, pa nije hteo nikog posebno da ističe.

    - Protivnik nije adekvatan da bih mogao rekao da smo u dobroj formi, jer ga čine igrači do 22 godine. Bilo je lepih momenata, ali i onih loših koje moramo što pre da ispravimo. Inače nismo bili u kompletnom sastavu, Turanjanin je povređen, Marko Ždero je u Kini gde igra turnir u basketu, a dva od četiri pojačanja nam nisu igrala, Janković jer je takođe povređen, a Tomašević je bio u inostranstvu – govori Jovica Andrić i dodaje da sve ostalo uglavnom ide po planu.

Akademik će do početka šampionata, 7. oktobra igrati sigurno još jednu, a možda i dve pripremne utakmice. Srbobranci će dočekati prvoligaša Dunav iz Starih Banovaca.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner