Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Katai oblači dres Valensije?

Fudbaler Alavesa Aleksandar Katai bi nakon godinu dana mogao da promeni klub, ali ne i zemlju. Kako prenose lokalni španski mediji, Srbobranac bi mogao da postane novi član nekadašnjeg finaliste Lige šampiona, Valensije.

Upravo je čuvenim slepim miševima reprezentativac Srbije prošle sezone dao jedan od tri gola koliko je postigao tokom prve godine u Primeri. U ukupno 26 nastupa (računajući i kup), Katai je zabeležio je i tri asistencije.

On je, naime, velika želja trenera Marselinja, a Španci ga opisuju kao atipičnog napadača, odlične tehnike i osećaja za dribling. Popularnom Magiku, kako su ga prozvali navijači Crvene zvezde u kojoj je ostavio veliki trag, ugovor sa Alavesom traje još dve godine, a prošlog leta je klub iz Vitorije za njega morao da iskešira dva miliona evra.

Inače, zanimljivo je da je pre dva meseca jedan Srbin već potpisao za Valensiju. Radi se Nemanji Maksimoviću, doskorašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje, pa bi tako Katai, u slučaju da postane fudbaler ovog kluba, ponovo imao zemljaka u timu, pošto je takav slučaj i u Alavesu gde igra sa Nenadom Krstičićem.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner