Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Katai otvorio turnir u uličnom fudbalu, ekipe igraju svake večeri

Drugi po redu noćni turnir ''Milenko Genčić'' u uličnom fudbalu tri na tri otvoren je na Trgu republike u Srbobranu u petak, 30. juna i trajaće sve do do utorka, 11. jula 2017. godine za kada je zakazano veliko finale.

Turnir, čiji su organizatori opština Srbobran, Centar za sport i turizam i lokalni Sportski savez, je počasnim udarcem otvorio fudbaler španskog Alavesa, reprezentativac Srbije i poznati Srbobranac Aleksandar Katai.

Svake večeri od 20 časova nadmetaće se ekipe u seniorskoj konkurenciji čiji je broj ograničen na 24, tu će biti veterani, a očekuju se i revijalne utakmice. Učesnici koji su se prijavili da igraju na turniru, morali su da ispune jedan uslova, a to je da su stanovnici opštine Srbobran.

Timovi u seniorskoj konkurenciji će se takmičiti u četiri grupe po šest ekipa, četiri će proći u četvrtfinale gde će se igrati po sistemu, prvi na četvrtoplasiranog, a ekipa koja zauzme drugo mesto boriće se sa trećeplasiranim.

Inače, celokupan novčani fond sa turnira će otići u humanitarne svrhe. Organizatori su se sa  Centrom za socijalni rad sredstva dogovorili da se sredstva usmere ka deci kojima je potrebna obuća za početak školske godine.

Glavni organizator Todor Šimpraga istakao je druge večeri trajanja turnira da nije ni sumnjao da će videti oko 300 gledalaca i da će svi biti zadovoljni.

    - Svako veče od 20 časova nas čekaju pre svega takmičarske utakmice, a od 7. jula su na redu i revijalne. Pozivam sve stanovnike naše opštine da se prijave kod mene za pultom, a mi ćemo pronaći protivnike u skladu sa godinama i fizičkim mogućnostima – poručuje Šimpraga.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner