Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Košarkaš Akademika Marko Ždero sa basketašima pokorio planetu!

Košarkaš srbobranskog Akademika Marko Ždero je zajedno sa Dušanom Domovićem Bulutom, Markom Savićem, inače nekadašnjim igračima ovog kluba, i Dejanom Majstorovićem odbranio titulu prvaka sveta u basketu tri na tri. Ovi momci su u dresu Srbije na finalnom meču savladali reprezentaciju Holandije sa 21:18,  a utakmica je odigrana u sredu, 21. juna 2017. godine.

Na taj način naši basketaši su odbranili zvanje svetskog šampiona koje nose od oktobra prošle godine. Ovo im je ukupno treća titula na četvrtom ovakvom turniru. Na upravo završenom planetarnom prvenstvu u francuskom gradu Nantu, Ždero i ekipa su redom rušili Egipat, Rusiju, Andoru, Portoriko, SAD u četvrtfinalu, zatim Francusku u polufinalu i na kraju selekciju Holandije.

Momci u naradžanstim dresovima su vodili sa 5:2, ali su ''orlovi'' preokrenuli i poveli kasnije sa 18:13. ''Lale'' su se primakle na dva poena razlike pred kraj meča, kad je bilo 20:18. Poslednji, pobednički koš kojim je naša reprezentacija uspela da stigne do željenog 21. poena postigao je Dušan Domović Bulut što je bio znak za novo slavlje i radost srpskih basketaša.

Inače, basket tri na tri će se igrati na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, a naši momci su postali prvaci sveta u godini u kojoj je takva odluka donešena.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner