Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Srbobran cilja Srpsku ligu, stižu pojačanja iz Spartaka, gostovaće i Crvena zvezda

Cilj fudbalskog kluba Srbobran je plasman u Srpsku ligu, ekipa se neće mnogo menjati i biće pojačana sa nekoliko igrača subotičkog Spartaka, a kada svlačionice budu kompletno renovirane u prvom mogućem terminu na stadionu u Šumici gostovaće Crvena zvezda.

Ovo je i intervjuu za naš radio, između ostalog, rekao predsednik plavih sa Vašarišta Slaviša Tešanović.

Srbobran je sezonu u Vojvođanskoj ligi Sever završio na četvrtom mestu tabele sa ukupno 54 osvojena boda, što je rekord otkada se ekipa takmiči u tom šampionatu.

    - Mogu da kažem da smo svi u klubu zadovoljni postignutim rezultatima, ali i samim igračima. Po 27 bodova smo osvojili u jesenjem i prolećnom delu prvenstva – naglašava Tešanović.

Prema njegovim rečima, sastav se neće puno menjati i kostur ekipe će ostati.

    - Dovešćemo dva do tri nova lica, tako da tim neće pretrpeti velike promene u odnosu na ovu godinu. U prvom timu je uvek bilo četiri-pet Srbobranaca u startnoj postavi i isto toliko na klupi. Planiramo da ih bude još više i na tome se radi. Ali ovaj rang takmičenja ne može da istrpi da igrate samo sa domaćim igračima. Prosto, moranje je da se odlučimo da dovodimo i fudbalere sa strane – tvrdi naš sagovornik i dodaje da će trener Svetozar Sovilj ostati trener prvog tima i naredne sezone.

Karakteristika plavih sa Vašarišta je mnogo mladih igrača, a to se neće menjati ni u budućnosti.

    - Dogovorili smo dolazak mladog Srbobranca Ognjena Tomovića koji je 2000. godište. Njegovoj generaciji pripada i Petrović, a godinu dana stariji su Vuk Španović i Bojan Mandić. Trener Sovilj nam je baš zato više nego dobar jer forsira mlade igrače – govori prvi čovek fudbalskog kluba Srbobran i poručuje da je je zadovoljan sa radom mlađih kategorija.

Inače, koordinator mlađih kategorija je Dragan Ornjakov, a treneri su Dušan Jolić, Bojan Brankov, Slaviša Gavrilov i Aleksandar Marjanov koji pomaže u radu sa najmlađim uzrastom.

Što se tiče renoviranja svlačionica, jedna polovina je kompletno završena uz pomoć lokalne samouprave koja, kako kaže Tešanović, pruža veliku pomoć klubu.

    - Za nekoliko dana krećemo da radimo i drugi deo svlačionica. To nismo uradili ranije jer je trajalo prvenstvo. Nismo želeli da dolazi do prekida ili da dođemo u situaciju da tražimo drugi stadion gde bi bili domaćini. Sve bi trebalo da bude gotovo i spremno za sledeću sezonu koja kreće polovinom avgusta – podvlači Slaviša Tešanović.

Nedavno je uspostavljena i saradnja sa superligašem Spartakom iz Subotice, do koje je došlo na inicijativu direktora kluba Jovice Tešića, sportskog direktora Radoslava Mudrinskog, ali i uz pomoć Ljubiše Dunđerskog, koji je član Upravnog odbora Srbobranaca i sportski direktor ''plavih golubova''.

    - Mi smo naišli na razumevanje Spartaka, da budemo njihova filijala i želimo još više da učvrstimo naše odnose u nekom narednom periodu. Od njih smo već dobili sportske tašne za celu ekipu, očekujemo i komplet trenerice, ali i nekoliko igrača na dvojnu registraciju koji nisu u prvom planu kod Subotičana. Verujemo u  dobru saradnju koja bi bila na obostrano zadovoljstvo – kaže naš sagovornik za ''Radio Srbobran'' i dodaje još da se razgovara i o prijateljskoj utakmici sa ovim superligašem, čeka se samo slobodan termin kada bi Spartak gostovao na Vašarištu.

Privlačna vest za sve ljubitelje fudbala, pogotovo one više naklonjene crveno-belim bojama, je da čim se završi kompletno renoviranje svlačionica i kada one budu otvorene, u prvom mogućem terminu Crvena zvezda će doći u Srbobran.

     - Za sada, dok se to ne završi, svlačionice nisu u tom kvalitetu da bi mogle da prime igrače tako velikog kluba u Srbiji – navodi Tešanović i podseća da su prvi koraci napravljeni u Lovćencu, oktobra prošle godine, kada su Beograđani igrali sa tamošnjim Njegošem.

Ono što je sigurno je da bi u slučaju odigravanja tog meča stadion u Šumici bio mali da primi sve zainteresovane, ali pitanje je na koji način privući više navijača na tribine kada se ne igraju ovakvi egzibicioni dueli.

    - Nadam se da će sa rezultatima doći i publika, mada je i u upravo završenoj sezoni na nekim utakmicama bio popriličan broj navijača – priča predsednik plavih sa Vašarišta.

Tešanović još objašnjava da se radi na dovođenju novih članova Upravnog odbora koji, po njemu, moraju da čine još kvalitetniji ljudi.

    - Obavili smo uspešan razgovor sa jednim privrednikom iz Srbobrana koji je pristao da bude kooptiran u Upravni odbor. Takođe, razgovaramo sa još jednim uglednim privrednikom iz naše opštine i nadamo se da će to biti pokretač svega ovoga što tek sledi naredne sezone, a to je borba za prva dva mesta – jasan je naš sagovornik.

Upravo su velike ambicije odlika novog rukovodstva. U ovom momentu, cilj je plasman u Srpsku ligu – grupa Vojvodina, što je 3. rang takmičenja.

   - Nadamo se da ćemo u tome uspeti u naredne dve ili tri godine. Potrudićemo se da, uz pomoć lokalne samouprave, napravimo taj iskorak – zaključuje razgovor Slaviša Tešanović.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner